Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Venezuela’da Temaslarda Bulundu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Venezuela’da Temaslarda Bulundu

ABONE OL
20:16 - 19/08/2020 20:16
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Venezuela’da Temaslarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Latin Amerika’da Dominik Cumhuriyeti ve Haiti ziyaretlerinin ardından Salı günü Venezuela’yı ziyaret etti.“Türkiye ile Venezuela arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yılında, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve anlaşmalar imzalamak için Venezuela’yı ziyaret ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu çerçevede Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve bazı bakanlarla görüştüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye-Venezuela resmi ilişkilerinin 70. yıldönümünde iki ülke ilişkilerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilatı tamamlanarak teslim edilen anne ve çocuk hastanesinin törenine video konferans yöntemiyle katıldıktan sonra meslektaşı Arreaza’yla bir basın açıklaması düzenledi.

Ziyaret kapsamında Venezuela ile “Diplomatik İlişkilerin Tesisi 70. Yıl Ortak Bildirisi”, “Kültürel İşbirliği Anlaşması”, “Kültür Merkezleri Anlaşması”, “Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü” ve “Venezuela’da Türk Kürsüsü Kurulmasına İlişkin Protokol” imzalandı.

 

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.