*** ”Dinlerarası Bisiklet Turu” yola çıktı

*** ”Dinlerarası Bisiklet Turu” yola çıktı

ABONE OL
18:56 - 30/08/2009 18:56
*** ”Dinlerarası Bisiklet Turu” yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Dinlerarası Bisiklet Turu” yola çıktı


Almanya’da Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerden oluşan bir grup doktor, üç aşamada Kudüs’e düzenlemek istedikleri "Dinlerarası Bisiklet Turu" kapsamında Almanya’nın Herten kentinden yola çıktı

İlk durak olarak Köln’deki İslam Kültür Merkezleri Birliği’ni (VIKZ) ziyaret eden grup, burada VIKZ Halkla İlişkiler Müdürü Erol Pürlü tarafından ağırlandı ve merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ali Fırat Ekber, Thorsten Westerheide, Tobias Weckmüller, Thomas Rosin, Claudia Haskes, Hano Foadim Haskes, Reinhardt Flake, Josef Wiemann, Ulrich Elsing, Werner Köhler, Philip Tizoskowski’den oluşan gruba, 3 doktorun daha katılacağı açıklandı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan doktor Wiemann, bu bisiklet turuyla farklı dinlere mensup kişilerin aralarındaki ortak noktaları göstermeyi ve güzel bir birlikte yaşamın mesajını vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Wiemann, "barış turu" adını verdikleri bu bisiklet turu fikrinin, hastanede görev yaparken 2 Müslüman arkadaşından ve kendisinden çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Barış turumuz toplam 3 etaptan oluşuyor. Bu yılki ilk etapta 2 hafta süreyle İtalya’ya kadar gideceğiz. Oradan uçakla tekrar evlerimize döneceğiz. Gelecek yıl kaldığımız yerden tekrar iki hafta süreyle Türkiye’ye kadar gideceğiz. Oradan tekrar uçakla evimize döneceğiz. 2011 yılında ise son etapta Ankara, Adana ve Şam üzerinden Kudüs’e varmayı planladık. Hepimiz çalıştığımız için etapları bu şekilde belirledik. Tur boyunca bir kamyonet eşyalarımızı taşıyacak ve bizi takip edecek. Toplam 5 bin 500 kilometre sürecek turumuz, Mescid-i Aksa ve Ağlama Duvarı’nda son bulacak."


(A.A) Cüneyt KARADAĞ 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.