DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor

Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor

ABONE OL
12:29 - 23/08/2022 12:29
Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon mücadele amacıyla devlet eliyle düşük fiyatlı gıda satışını ülke genelinde yaygınlaştırma kararı tartışılıyor.

Erdoğan, geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’ne bağlı halka satış mağazalarını yaygınlaştıracaklarını açıkladı. “Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek” diyen Erdoğan, halka ucuz gıda tüketme imkanı sağlanacağını söyledi. Tarım Kredi’nin satış mağazalarını ülke genelinde çoğaltmak amacıyla bayilik verileceğini kaydeden Erdoğan, 1400 olan mevcut market sayısını 2 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Muhalefet tepkili

AKP iktidarınca enflasyonla mücadele için devlet eliyle ucuz gıda satışına ağırlık verileceği açıklamasına muhalefet ise gerçekçi olmadığı görüşüyle tepki gösterdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ucuz gıda satışı planına karşı “Millet burnundan soluyor, sen indirim yalanları söylüyorsun. Yapıla yapıla 20-30 kuruşluk indirimler yapıldı. Her şeyiniz skandal. Utanın be” diyerek Tarım Kredi’nin satış noktalarında yeterli fiyat indirimi olmadığını kaydetti. Bu eleştirinin ardından Tarım Kredi’nin yeniden fiyatlarında indirimler yaptığı gündeme taşındı.
Tarım Kredi’nin satış noktalarıyla ilgili tartışmada, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş’ın “Serbest piyasaya kati surette karşıyım. ‘Devlet fabrika açamaz, devlet fabrika işletemez’ diye diye her yeri özelleştirdiler, şimdi devlet bakkallık yapıyor. Cumhurbaşkanı, çıkıp ürün liste fiyatları açıklıyor” sözleriyle sosyal medyada halktan yoğun destek aldı.

VOA Türkçe bugün Ankara’da Ulus ve Balgat’taki Tarım Kredi’nin satış noktalarında alışveriş edenlere mikrofon tuttu. Bazı yurttaşlar, ayçicek yağı gibi ürünlerdeki indirimi yeterli bulmadıklarını belirterek, ihtiyaçlarını edinmede zorlandıklarını aktardı. Özellikle emekliler alım güçlerinin azlığından yakındı. Bazıları ise fiyatları uygun bulduklarını vurguladı. Bazıları da farklı semtlerden ucuz ürün alışverişi yapmak üzere bu satış noktalarına geldiklerini ancak ulaşım masrafı, zaman harcama gibi sıkıntılar yaşadıklarını işaret etti.

12 Ağustos itibariyle 73 ilde devlet eliyle satış

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Mustafa Söylemez’in 12 Ağustos’ta Batman’da market açılışı sırasında verdiği bilgiye göre; 12 bölgesel lojistik merkeziyle 77 il ve 428 ilçede marketleri bulunuyor. Resmi açıklamalara göre 1400 civarında olan market sayısında yılın sonunda 81 ilde 2 bin 500 market hedefine ulaşılıp ulaşılmayacağı merak konusu.

VOA tarafından geçilen Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Devlet Eliyle Ucuz Gıda Satışı Tartışılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Ben bana, Kur’an’ın yerden yere vurduğu anlattığı, Firavun’un bunun kadar kibirli biri olduğunu düşünemiyorum. Kur’an’da adı geçen Firavun’un, O tarihte insanlara Recep Tayyip Erdoğan kadar kötülük yaptığını düşünemiyorum inanmıyor. Allah Kur’an’da bizlere anlattığı öyle bir Firavun’u yerden yere vuruyorsa, Recep Tayyip Erdoğan için ne düşünüyor dersiniz acaba?
    —–https://www.milligazete.com.tr/haber/11743356/comez-ifsa-etti-erdogan-esadla-baris-diyen-vekili-boyle-azarlamis—–

    Yanıtla
    +0
    -0