Depremzedelere destek için “Bir Destandır Çanakkale” adlı oyun sahnede

Depremzedelere destek için “Bir Destandır Çanakkale” adlı oyun sahnede

ABONE OL
23:06 - 22/02/2023 23:06
Depremzedelere destek için “Bir Destandır Çanakkale” adlı oyun sahnede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anadolu insanının kurtuluş mücadelesini anlatan “Bir Destandır Çanakkale” adlı oyun depremzedelere destek için sahneye konuldu.

Nürnberg objektif kültür merkezinin (OKM) tiyatro salonunda sahneye konulan oyunu 200 kişi izledi. Türkiye’deki büyük depremde hayatlarını kaybedenler için yapılan saygı duruşu sonunda başlayan oyunda bazı seyirciler gözyaşını tutamadı.

Oyun sonunda, oyunu izlemeye gelenler ile bağışlardan 4500 euro toplandığını ve bu paranın deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçları olan engelli malzemelerin alınıp gönderilmesinde kullanılacağı açıklandı.

Nürnberg Başkonsolosluğu adına oyunu izlemeye gelen Mehmet Uran, kendisinin Hataylı olduğunu ve bu depremde çok sayıda yakınlarını kaybettiğini belirterek, 11 ilimizi etkileyen büyük deprem, hepimizin yüreğini yaktı. Allah kimseye bu acıları tekrar göstermesin. Allah kimseyi zor şartlar altında bırakmasın” dedi.

HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR, ENGELLİ KARDEŞLRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Oyunu ailesiyle birlikte izlemeye gelen Avrupa El Ele Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Yardım Vakfı Başkanı Cengiz Hocazade “kendisinin Antepli olduğunu ve deprem bölgesindeki illerin son halini gördüğünü belirterek, olayın televizyonlarda görüldüğü gibi değil daha vahim bir durum olduğunu söyledi. Deprem bölgesine gönderilecek yardımların hava şartları göz önünde tutularak hazırlanması gerektiğini belirten Hocazade, yiyecek ve giyecekten daha çok ısınmaya, korunmaya yönelik malzemelerle birlikte deprem bölgesindeki engellilerimize fayda sağlayacak engelli araçlarından oluşması önem taşımaktadır dedi. Avrupa El Ele Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Yardım Vakfı olarak Objektif Kültür Merkezi yöneticileriyle birlikte konuya duyarlı vatandaşlarımızın katkıları hazırlanan ilk tır dolusu yardım malzemesinin deprem bölgesine ulaştı ve iki tırda yakın zamanda yola çıkarak depremzedelerimize ulaşacak” dedi.

KISA ZAMANDA HAZIRLANAN OYUNDA 15 KİŞİ ROL ALDI

Nürnberg Objektif Kültür Merkezi’nde (OKM) sahnelenen tek perdelik “Bir Destandır Çanakkale” adlı oyunu Bursa Devlet Tiyatro Sanatçısı Harun Türköz yönetti. Oyunda; Ertuğrul Karakaya, Cihan Kente, Kürşat Sarıkaya, Cansu Eser, Serkan Bahar, Tuğba Ülkü, Tuğba Çakar, Defne Kızılırmak, Oktay Girikoğlu, Erdinç Molla, Kaan Dilek, Cemil Aydın, Fatoş İyen, Yılmaz Sezer, Alper Aydoğan rol aldı. Oyunun dekor tasarımını Ahmet Kıral, Bahri Akyol, Teknik Orhan Yiğit, Müzik-Işık Metin Kurtuluş, Koreografi Gizem Türköz üstlendi.

ÇOCUKLARIMIZA, ÇANAKKALE’Yİ ÇOK İYİ ANLATMALIYIZ

Nürnberg Objektif Kültür Merkez’inde (OKM) depremzedelere destek için sahneye konulan oyunla ilgili açıklama yapan OKM Sanat Yönetmeni Ertuğrul Karakaya şunları söyledi: Bir Destandır Çanakkale oyunu ile Anadolu insanının kurtuluş, olağanüstü bir güçle ayağa kalkmalarını anlatmaktadır. İstiklal ve İstikbal mücadelesi kolay olmuyor. Bütün imkansızlıklara rağmen kanının son damlasına kadar vatan toprağı için mücadele ederek Çanakkale’de şehit olan şehitlerimizin sayesinde buradayız ve bu vatan topraklarına sahibiz. Çocuklarımıza, gençlerimize tarihimizi ve Çanakkale’yi çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Anadolu’nun nasıl yurt olarak kazanıldığını, bu toprakların nasıl muhafaza edildiğini çok iyi ifade etmemiz gerekiyor.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.