Depremzedeler için kardeş şehir Antalya’ya bağış kampanyası başlatıldı

Depremzedeler için kardeş şehir Antalya’ya bağış kampanyası başlatıldı

ABONE OL
23:14 - 24/02/2023 23:14
Depremzedeler için kardeş şehir Antalya’ya bağış kampanyası başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya ve Nürnberg arası iletişimde öncülük yapan kardeş şehir inisiyatifi in:san yönetimi Nürnberg Uluslararası İlişkiler Ofisi ile birlikte Antalya’ya gelen depremzedeler için bağış kampanyası başlattı.

140 BİN DEPREMZEDE ANTALYA’DA

Antalya Belediyesi’nin kayıtlarına göre Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra 140.000 depremzede Antalya’ya gelmiş bulunmakta (17.02.23) ve bu sayı giderek artmakta. Gelen depremzedelerin üçte biri otel, yurt ve pansiyonlara yerleştirilmiş olmakla birlikte 50.000 kadar depremzede kardeşlerimiz akrabaları ve tanıdıklarının yanına yerleşmiş bulunmaktadırlar. Antalya Belediyesi 800 Belediye çalışanı ve 8500 fahri görevli ile 100.000 depremzedenin kıyafet, yiyecek ve tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

DEPREM BÖLGESİNDE YARDIM

Hemen depremin ardından Antalya Belediyesi deprem bölgesine 175 araç, 400 personel, 127 tır yardım malzemesi ve 27 jeneratör gönderdi. Antalya Belediyesi Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep öncelikli yardımda, Hatay’da 800 kişilik çadır ve 70.000 kişiye ulaşabilecek mobil yemek ve fırın kurdu. Asat, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel müdürlüğü 80 teknisyen ile 250.000 kişinin içme suyunu karşılayabilecek 21 içme suyu sistemini hayata geçirdi.

AYNUR KIR VE RIZA ÖZLEK ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Antalya Nürnberg kardeş şehir başkanı Rıza Özlek ve ikinci başkanı Aynur Kır geçen hafta Uluslararası İlişkiler ofisi çalışanı, Antalya sorumlusu Steffi Wimmer ile olağanüstü bir toplantıda durum değerlendirmesi yaparak, Antalya ‘ya gelen depremzedeler için yardım kampanyası başlatılması kararı aldı. Rıza Özlek ve Aynur Kır’ın ortak yaptıkları basın açıklamasında ‘Antalya kardeş şehrimize gelen depremzede kardeşlerimize kardeş şehir inisiyatifi olarak elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Bunun için bir bağış hesabı açtık ve toplanan bağışları depremzedeler için Antalya Belediyesi’ne göndereceğiz. Aynı zamanda derneğimizin üyesi olan Dr. Nurcan Durmaz’da tıbbî malzeme organize etmektedir.

Yardımlarınızı aşağıdaki hesap numarasına gönderebilirsiniz. Bağış yapanlara makbuz verilecektir.

İn:san e.V.

DE10 7605 0101 0002 0540 23
BIC: SSKNDE77XXX
Sparkasse Nürnberg

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG/ ANTALYA

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.