Demokratlar Azil Gerekçelerini Açıkladı

Demokratlar Azil Gerekçelerini Açıkladı

ABONE OL
01:49 - 11/12/2019 01:49
Demokratlar Azil Gerekçelerini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Başkan’a karşı yapılacak iki resmi suçlamayı açıkladı. Adalet Komisyonu Başkanı Jarold Nadler, Başkan Trump’a yönelik azil soruşturmasında iki azil maddesi açıkladı: Görevin kötüye kullanılması ve Kongre’nin işleyişinin engellenmesi.

Pelosi’nin ofisi tarafından da Komisyon üyelerinin azil sürecinde atılacak sonraki adımları açıklayacağını bildirildi.

Demokratlar Trump’ı Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky’den 2020 seçimlerinde rakibi olacak Joe Biden ve oğlu hakkında soruşturma açmasını istediği, karşılığında da Ukrayna’ya yapılacak ABD askeri yardımını askıya aldığı gerekçesiyle suçluyor. Demokratlar bunun görevi kötüye kullanmak olduğu görüşünde.

Haftalar süren soruşturmanın ve Temsilciler Meclisi alt komisyonlarında yapılan oturumların ardından komisyon liderleri Pazartesi akşamı yapılan son oturumun da bitmesiyle Temsilciler Meclisi Demokrat Başkanı Nancy Pelosi’yle bir araya geldi.

Adalet Komisyonu üyesi Demokrat Jamie Raskin gazetecilere yaptığı açıklamada Demokratlar’ın Trump tarafından düzenli olarak yapılan iki “uygunsuz davranış” olduğu hükmüne vardığını, bunlardan birinin “seçimlere yolsuzluk karıştırmak için yabancı hükümetleri devreye sokmak” diğerininse “tanıkları engelleyerek bu tür uygunsuz davranışın üzerini örtmeye çalışmak” olduğunu kaydetti.

Başkan Trump, hakkındaki iddiaları reddediyor ve soruşturmanın “tezgah” olduğunu söylüyor. Beyaz Saray, oturumlara katılmayı da sürecin haksız olduğunu öne sürerek reddetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, azil soruşturmasını Başkan Trump’ın 25 Temmuz’da Ukrayna Cumhurbaşkanı’yla yaptığı telefon görüşmesinin uygunsuz olduğu şikayetinde bulunulmasının ardından 24 Eylül’de ilan etmişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.