Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD-Berlin) çağrısıyla 14 Demokratik Kitle Örgütü Temsilcisi, Türkiye ve Ortadoğu’daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantıda Türkiye’nin hem içerden hem dışardan emperyalizm ve yerli işbirlikçiler tarafından ciddi tehditler altında olduğu vurgulandı. Örgüt temsilcileri, halkın büyük çoğunluğunun bu karşıdevrimci saldırılara karşı olduğunun altını çizerek, tüm cumhuriyetçilerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.
Cumhuriyet Atılımına İhtiyaç Vurgusu
Demokratik Kitle Örgütü Temsilcileri, Türkiye’nin daha güçlü temeller üzerinde yeniden bir cumhuriyet atılımına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Temsilciler, ülkede yaşanan sorunlara karşı toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekerken, ortak bir eylem planı geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Almanya Seçimleri ve Yurttaşlara Çağrı
Toplantıda ayrıca, 23 Şubat 2025 Pazar günü yapılacak Almanya seçimlerinde “Yabancı ve Çifte Vatandaşlık Karşıtı Partiler” konusunda yurttaşlarımızın bilinçlendirilmesinin önemi vurgulandı. Temsilciler, seçmenlerin bilinçli bir şekilde hareket etmesi için çeşitli bilgilendirme faaliyetlerinin organize edileceğini duyurdu.
Ortak Yürütme Kurulu ve Basın Toplantısı Planı
Toplantının sonunda, önümüzdeki günlerde bir ortak yürütme kurulunun oluşturulacağı ve bu kurulun yapacağı değerlendirmeler doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenleneceği açıklandı.
Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek
ALMANYA
4 gün önceALMANYA
4 gün önceAVRUPA
4 gün önceALMANYA
4 gün önceALMANYA
4 gün önceGÜNCEL
4 gün önceALMANYA
4 gün önce