*** Deligöz, Federal Aile Bakanı’nı eleştirdi

*** Deligöz, Federal Aile Bakanı’nı eleştirdi

ABONE OL
15:05 - 16/05/2009 15:05
*** Deligöz, Federal Aile Bakanı’nı eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Deligöz, Federal Aile Bakanı’nı eleştirdi


Federal Alman Parlamentosu Yeşiller Partisi Milletvekili Ekin Deligöz, greve giden kreş çalışanları konusunda Federal Aile Bakanı’nı eleştirerek, "Von der Leyen’in grev dayanışması seçim manevrasıdır" dedi

Ekin Deligöz, kreş çalışanlarının greve gitmesi ve Federal Aile Bakanı von der Leyen’in görüşlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Deligöz açıklamasında, "Federal Aile Bakanı von der Leyen kreş çalışanlarının greve gitmelerinden dolayı kamuoyuna yaptığı açıklamalarıyla pervasız şekilde seçim manevrası yapmakta. Bu hükümet kreşlerin kalitesini düzeltmek için hiç bir adım atmadığı gibi kreşlere ayırdığı çok sınırlı bütçe ile eğitmenlerin maaşlarına zaten zam yapamayacak. Bayan von der Leyen ise bu gerçeği manipüle etmeyi arzuluyor.


Kesinlikle eğitmenlerin çalışma koşulları düzelmeli. Sektörde talep edilen hizmet standardlarının olağanüstü yükselmesine oranla maaşların düşük kaldığı ortada. Bu durumda destek vermek doğru. Fakat bayan von der Leyen’in grevcilerle dayanışma içinde olduğunu açıklaması doğru değil. Zira çok önceden soruna el atma imkanı olmasına rağmen katkı sunmadığı gibi şimdi de ucuz söylemlere başvuruyor.

Kreş Zirvesi’nin, yanı sıra yerel yönetimlerle yapılan kapsamlı toplantılarda ne maaşlara zam, ne de yuvalarda olması gereken yapısal düzenlemeler asla söz konusu olmadı. Merkez yönetimin bunlara ilişkin her hangi bir kaynak ayırdığı bilgisi de yok. Aksine, çoğu yerde federal maliye kaynaklarının belediyelere tamamıyla ulaşıp ulaşmadığı dahi belli değil. Bayan von der Leyen baştan beri bu sürecin içinde yer alanlardan. Başarıları hemen kendi hanesine yazarken, başarısızlığın üzerini maalesef örtmeye çalışıyor" dedi.

M. Sefa DOĞANAY – ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.