Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Dolandırıcılık’ Yanıtı

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Dolandırıcılık’ Yanıtı

ABONE OL
22:14 - 19/12/2019 22:14
Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Dolandırıcılık’ Yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP kökenli isimlerce kurulmuş Gelecek Partisi’nin bugün yönetim organları seçimi sonrasında resmen parti genel başkanı olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “geçmiş polemiği yapmama’’ çağrısında bulundu. Davutoğlu, Erdoğan’ın suçlamalarına yanıt olarak “Sayın Cumhurbaşkanı düşen bir yaprak görmüş, biz doğan baharı görürüz. En önemlisi en yakın arkadaşım dediği arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapılmasından sonra halen vefadan bahsedilmesi mümkün mü? Her şeye hazırım, hazır olmadığım şey iftiralara maruz kalmaktır” dedi.

Gelecek Partisi’nin 154 kişilik Kurucular Kurulu’ndan 132 üye katılımıyla bugün parti yönetim organları için seçim toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda Davutoğlu, oybirliğiyle genel başkan olarak seçilirken; yönetim kurulu, etik kurulu, disiplin kurulu oluşturuldu. Buna göre; Gelecek Partisi’nin 60 kişilik Yönetim Kurulu’nda eski milletvekilleri Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün, Cuma İçten, Feramüz Üstün, Selçuk Özdağ, gazeteci-yazar Etyen Mahcupyan, gazeteci Hakan Albayrak, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, AKP eski İl Başkanları Selim Temurci, Nedim Yamalı ve Yeşim Karadağ, 15 Temmuz’da şehit edilen Erol Olçok’ın eski eşi Nihal (Süleymanoğlu) Olçok yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, son olarak AKP’den ayrılanlara yönelik Halkbank ile ilgili yolsuzluk iddiasını ortaya atmış ve Davutoğlu’nun 5 Mayıs 2016’daki Başbakanlık görevinden istifa konuşmasını eleştirmişti. Erdoğan, AKP’nin bir çınar olduğunu belirterek, partisinden ayrılanları ise geri dönüşü mümkün olmayan ve adları da sonradan unutulacak yapraklar olarak nitelendirmişti.

Davutoğlu ise, bugün Erdoğan’ın sözlerine yanıt vererek, Gelecek Partisi’nin kuruluş ilkesi itibariyle, bu yolculukta aslında böylesi polemiklerden uzak durmak istediğini söyledi. Davutoğlu, Erdoğan’ın eğer kendi görüşlerine değer vermeye devam etmesi gibi bir durum olsaydı AKP’den istifa etmek zorunda kalmayabileceği mesajını vererek, şunları dile getirdi:

“Bu yolda giderken Sayın Cumhurbaşkanı ile herhangi bir polemiğe girmemeye önem göstereceğim. Ancak gerek şahsiyetime gerekse temsil ettiğim arkadaşlarıma yönelik ağır suçlama olunca cevap vermek hakkımızdır. Sayın Cumhurbaşkanı düşen bir yaprak görmüş, biz doğan baharı görürüz. Bütün acımı yüreğime gömerek o konuşmayı (Başbakanlıktan istifa konuşmasını) yaptım. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık arasında bir çatışma doğmasın, bir kriz çıkmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur bu hukuk bozulmasın diye yaptım. Aramızdaki mutabakatın gereği bunu yaptım. Cumhurbaşkanı elini vicdanına koysun, üç buçuk yıl bu mutabakata sadık kalmak adına her türlü hakarete trol çetelerinin saldırılarına sabırla tahammül ettim. Konferanslarım engellendi. Eğer bu kötü gidişatla ilgili yaptığım manifesto sonrasında oturup konuşma imkanı olsaydı yine susabilirdik. Üç buçuk yılda ayrı ayrı 5 tane rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yine sesimiz çıkmazdı. Biz ayrılmadık o bizi ayırdı. Milletimiz bunu görmeli. Biz ihraç talebiyle sevk edildik. Tarihte ilk defa. Bunu yapanlar vefadan bahsedebilirler mi? En önemlisi en yakın arkadaşım dediği arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapılmasından sonra halen vefadan bahsedilmesi mümkün mü? Her şeye hazırım hazır olmadığım şey iftiralara maruz kalmaktır. Neden hukuki süreç başlatılamıyor biliyor musunuz? Çünkü benim başbakanlığım döneminde Halkbank’tan Şehir Üniversitesi’ne bir gram kredi verilmedi. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı yine birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Lütfen kenara çekilip muhasebe yapsın.”

Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin genel başkanı olarak seçilmesiyle ilgili ise “Bir Genel Başkan seçimi yapıldı, arkadaşlarımız, teveccühü ile bu görevi inşallah en büyük idealim olan önümüzdeki dönemde çok daha ehil birine devretmekle bu görevi bize tevdi ettiler. Genel Başkanlık bir sorumluluktur, bir ağır yüktür. Demokratik kültüre sahip bir genel başkanın en önemli hedefi de kurumsallaşmayı sağladıktan ve belli başarıları elde ettikten sonra belli düzeyde kurumsallaşmayı sağladıktan sonra bu emaneti alıp daha iyi, ehil nesillere tevdi etmektir. Biz de bu görevi üstlendik” açıklaması yaptı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.