Darfur'daki Saldırıda 60'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Darfur'daki Saldırıda 60'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

ABONE OL
11:10 - 27/07/2020 11:10
Darfur'daki Saldırıda 60'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sudan’ın Darfur bölgesinde bir köye düzenlenen saldırıda Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre 60’tan fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 60’tan fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nden yapılan açıklamada, Darfur’un batısındaki Masteri köyüne yapılan saldırıda evlerin yakıldığı, pazar yeri ve dükkanların yağmalandığı ve altyapının kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Sudan hükümet yetkilileri konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadılar.

Pazar günü, Sudan güvenlik güçlerinin bölgeye takviye kuvvetler gönderdiği belirtiliyor.

Darfur’un güneyinde de Cumartesi günü gerçekleşen bir saldırıda en az 20 kişinin öldüğü 22 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Darfur’un kuzeyinde de artan şiddet olayları nedeniyle 13 Temmuz’da acil durum ilan edildiği belirtiliyor.

Sudan’ın Darfur bölgesinde 2003 yılında başlayan şiddet olayları nedeniyle BM verilerine göre bugüne dek 300 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Sudan’ın devrik lideri hakkında da Uluslararası Adalet Divanı tarafından savaş suçları, insanlığa karşı suç ve soykırım suçlamasıyla dava açıldı.

Sudan’daki geçiş hükümeti, ülkedeki silahlı gruplarla Darfur bölgesinde barışın sağlanması amacıyla görüşmeler yürütüyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.