Cumhuriyete sahip çıkmak yurttaşlık görevidir

Cumhuriyete sahip çıkmak yurttaşlık görevidir

ABONE OL
12:12 - 27/10/2020 12:12
Cumhuriyete sahip çıkmak yurttaşlık görevidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Cumhuriyetin kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkmak temel yurttaşlık görevi olduğunu belirtti.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesinin halkın iradesiyle taçlandırıldığını kaydetti.

Cumhuriyet’le birlikte eğitimden hukuka, ekonomiden kültür sanata, sağlığa kadar pek çok alanda devrimlerin yapıldığı büyük bir kalkınma hamlesi başlatıldığını belirten Çandır, çağdaşlaşma yolunda atılan adımların sürdürülmesinin önemini vurguladı. Çandır, mesajında şunları kaydetti:

“29 Ekim 1923’te Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle halk iradesi vücut bulmuştur. Halkımız, iradesi dışında hiçbir gücü kabul etmeyeceğini geçirdiği demokrasi sınavlarında göstermiştir. Cumhuriyetin kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkmak temel yurttaşlık görevimizdir. Önderimiz Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında çok kısıtlı imkanlarla başlattığı üretim hamlesi bizler için ışıktır. Biz biliriz ki bağımsız ekonominin yolu üretmekten geçer. Genç ve dinamik nüfusumuz en büyük zenginliğimiz, bu zenginliğimizi üretime yönlendirelim, kalkınalım, Ata’mızın işaret ettiği çağdaş medeniyetler sıralamasında yerimizi alalım. Bu topraklar için bedel ödeyen herkese karşı en büyük sorumluluğumuz budur.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.