DOLAR

32,5651

0.22%
EURO

34,9939

-0.04%
ALTIN(gr)

2.439,13

0,13%
BİST 100

9716.77

0,13%
Cumhurbaşkanından ”Antalya Turizmi” Gündemli Bakanlar Kurulu talep etti

Cumhurbaşkanından ”Antalya Turizmi” Gündemli Bakanlar Kurulu talep etti

ABONE OL
23:31 - 09/08/2020 23:31
Cumhurbaşkanından ”Antalya Turizmi” Gündemli Bakanlar Kurulu talep etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/fikri Cinokur/Antalya

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), pandemi nedeniyle başta turizm olmak üzere ekonomisinde büyük sıkıntılar yaşayan Antalya için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bakanlar Kurulu’nda ”Antalya Turizmi” gündemli toplantı yapılmasını istedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 7 bin üyesi ile telefonla görüşerek elde ettiği sorun ve çözüm önerilerini içeren rapor hazırladıklarını bildirdi. Boztaş, raporu destek talebinde bulunmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara gönderdi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bakanlar Kurulu’nun ”Antalya Turizmi ”gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılmasını talep etti.

Bakanlar Kurulundan Yeni Bir Turizm Destek Paketinin çıkarılmasını talep ettiklerini anlatan Boztaş, şöyle devam etti.

”Pandemi sonrasında beklenen turizm hareketliliği olmadı. Manavgat –Side Turizm destinasyonu ve Antalya genelinin bu süreci ülkenin diğer bölgelerindeki işletmelere göre çok ağır bir şekilde geçiriyor. Diğer turizm bölgelerinde iç turizme yönelik hareketlilik var. Ancak, Manavgat –Side bölgesinde iç turizme yönelik hareketlilik olmaması nedeniyle bölge ciddi sıkıntı içinde. Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır.”

Boztaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdikleri raporda, KGF teminatlı kredi paketi ve krediye erişimin Kolaylaştırılmasını, Mayıs 2021’den itibaren başlamak üzere tüm ödemelerinin ötelenmesin, Vergi ve sicil affı, Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 2021 yılı mayıs ayına kadar uzatılmasını ve kira ödemelerinde devlet desteği verilmesini istedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.