Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu’na Ulaştı

Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu’na Ulaştı

ABONE OL
17:10 - 31/05/2020 17:10
Crew Dragon Uluslararası Uzay İstasyonu’na Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumartesi günü Florida’dan içinde iki Amerikalı astronotla fırlatılan Crew Dragon Kapsülü Uluslararası Uzay Üssü’ne ulaştı. Kapsül 19 saatlik bir yolculuğun ardından üsse sorunsuz bir şekilde vardı.

Cumartesi günü yerel saatle 15:22 kapsül SpaceX roketiyle uzaya fırlatılmış, kapsül 12 dakika sonra roketten ayrılarak yolculuğuna devam etmişti.

Bu yolculuk Amerika açısından tarihi önem taşıyor.

Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın 2011 yılında uzay mekiklerini emekliye ayırmasının ardından ABD, uzaya astronot gönderme konusunda Rusya’ya bağımlı hale gelmişti.

Amerikalı astronotlar Kazakistan’dan Rus Soyuz aracıyla Uluslararası Uzay Üssü’ne gönderiliyorlardı.

Bunun için de NASA her bir astronot için Rusya’ya 85 milyon dolar ödeme yapıyordu.

Şu ana kadar Amerika’nın bu konuda Rusya’ya 4.5 milyar ödeme yaptığı bildiriliyor.

Bu yolculukta ilk kez özel bir şirket aracılığıyla Amerikalı astronotlar Uluslararası Uzay Üssü’ne gönderilmiş oldu.

Elon Musk’ın sahibi olduğu şirketle NASA arasında daha önce varılan anlaşma uyarınca astronotlar Uluslararası Uzay Üssü’ne Musk’ın şirketinin üretimi olan SpaceX roketinin taşıdığı Crew Dragon Kapsülü’yle ulaştı.

NASA’nın ve Musk’un amacı Mars’a gitmek.

Ama önce ilk hedef Ay. Ay’a 2024 yılında gidilmesi hedefleniyor. Ay yolculuğunun ardından da sıranın Mars’a gelmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.