DOLAR

32,6049

0.31%
EURO

34,7686

0.04%
ALTIN(gr)

2.495,64

0,46%
BİST 100

9524.59

0,46%
COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz”

COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz”

ABONE OL
17:59 - 05/02/2022 17:59
COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumunu sosyal medya hesabından duyuran Erdoğan, Omicron varyantına yakalandığını ancak hastalığın hafif seyrettiğini belirtti.

Muhalefet partilerinin liderleri de Erdoğan’a “acil şifalar” diledi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’a “geçmiş olsun” telefonu ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı ve eşine “acil şifalar” dileklerini paylaştı.

Erdoğan, daha önce programı elvermediği için Zonguldak-Kilimli yolu ve tünellerini de kapsayan açılış törenlerini ertelediği Zonguldak ziyaretine bu kez de hastalığı nedeniyle gidemedi.

“Küresel baronların oyunlarını nasıl bozduysak hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz”

Açılış törenine İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı, halka pahalılık sorununu çözme sözü verdi.

Erdoğan “Zonguldak’tan tüm Türkiye’ye söz veriyoruz, vesayeti nasıl devreden çıkardıysak, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, darbecileri nasıl püskürttüysek, küresel baronların oyunlarını nasıl bozduysak Allah’ın izniyle hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Türkiye’nin büyümesini ve küresel ekonomiden hak ettiği payı almasını istemeyenler, ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır. Döviz kuru üzerinden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla bu sinsi planı sizlerle birlikte etkisiz hale getirdik. Tabii bu arada, kur dalgalanmalarının etkisiyle enflasyonda hiç arzu etmediğimiz bir yükseliş yaşandı. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her konuda ciddi iyileştirmeler yaptık” dedi.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı yüzde 40,7 oranındaki asgari ücret ve yüzde 30 civarındaki emekli artışlarına atıfta bulunsa da Türkiye İstatistik Kurumu’nun yılın ilk ayında açıkladığı enflasyonun yüzde 48,69 olması başta DİSK olmak üzere işçi sendikaları daha yılın ilk ayından enflasyonun ücret artışlarını yok ettiğini emekçilerin enflasyon altında ezildiğini söylüyor.

Çok sert geçen Ocak ayında elektrik ve doğalgaz faturalarının bir önceki aya göre yüzde 150’ye varan artışlar göstermesine özellikle sosyal medyadan tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, fiyat artışlarının halka olduğu gibi yansımaması için sübvansiyon politikalarını sürdürdüklerini belirttikten sonra yeni önlemlerle bir miktar daha rahatlama sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Erdoğan “Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışları halkımıza yansıtmamak için 2021 yılında tam 165 milyar liralık, yani neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık. Enerji sektöründe telafisi olmayan çöküşlere yol açmamak için yılbaşından itibaren, mümkün olduğu kadar düşük oranlarda artışlara müsaade etmek mecburiyetinde kaldık. Özellikle elektrik faturalarıyla ilgili şikâyetlerin artması üzerine, en düşük kademe tarifenin miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı bir parça rahatlatacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefinin sürdüğünü de söyledi.

VOA tarafından geçilen COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan COVID Olan Erdoğan: “Hayat Pahalılığını Çözeceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    İnşallah Maşallah’la Ülke yönetilmez. Bu Ülke Laboratuvar Değil, Bu Millet de Deney Faresi Değil. Hadi koronavirus’u Firavunluk yapta birde sözünü o mikrobu geçir görelim ne kadar güçlüsün? 84 milyon insanı sözünü tutturmaya çalışıyor firavunluk yapıyorsun.
    İki dakikacık ufak abdestini sözünü geçiremeyen ne kadar aciz bir Kul olduğunu unutmuş gibisin..

    Yanıtla
    +0
    -0