Corona Virüsünden Ölenlerin Toplam Sayısı 350 Bini Geçti

Corona Virüsünden Ölenlerin Toplam Sayısı 350 Bini Geçti

ABONE OL
05:10 - 28/05/2020 05:10
Corona Virüsünden Ölenlerin Toplam Sayısı 350 Bini Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 350 binin üzerine çıktı. Vaka sayısı da resmi açıklamalara göre 5 milyon 700 bini geçti.

Öte yandan aldığı önlemler sayesinde hastalıkla en iyi mücadele eden ülkelerden biri olarak anılan Güney Kore’de 49 gün sonra vaka sayısında yeniden artış görüldü.

Latin Amerika, hali hazırda hastalığın yeni merkez üssü konumunda. Brezilya’da dün 24 saatte 1.039 kişi hayatını kaybetti. Bu, bir günde, bir ülkede görülen en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti. Brezilya’da şu ana kadar salgın nedeniyle 24 bin 593 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’daysa son 24 saatte 6.000 yeni vaka görüldü ve ülke genelindeki vaka sayısı 150 binin üzerine çıktı.

Meksika’da son olarak 501 kişinin daha salgın nedeniyle öldüğü, 3.455 kişideyse virus tespit edildiği açıklandı.

Öte yandan Yeni Zelanda, ülkedeki hastanelerde Corona virüsü nedeniyle tedavi gören kimsenin kalmadığını açıkladı. Yetkililer ayrıca ülkede halen Corona virüsü taşıdığı bilinen sadece 21 kişinin kaldığını açıkladı.

Yeni Zelanda ve Avustralya, kendi aralarında seyahatlerin başlaması konusunda görüşmeler yürütüyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.