Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti

Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti

ABONE OL
14:39 - 24/12/2020 14:39
Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsün İngiltere’de ortaya çıkan yeni türü Singapur’a kadar uzandı.Singapurlu yetkililer, ülkede İngiltere’de görülen mutasyonu taşıyan ilk vakaların tespit edildiğini açıkladı.

Yeni tip virüs saptanan 11 kişi karantina altına alındı. Bu kişilerin Avrupa seyahatinden dönen kişiler olduğu belirtildi. Söz konusu kişilerin tedavilerine başlandığı açıklandı.

Singapur Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 11 kişi haricinde Corona virüsün yeni versiyonunun ülke içerisinde henüz tespit edilmediğini belirtiyorlar.

Singapur’a, Avrupa’dan seyahat eden 31 kişide Corona virüsü tespit edildiği, bunlardan 11’inin virüsün yeni mutasyonunu taşıdığı belirtildi.

Yeni tip virüsü taşıyan ilk vakanın bir kadın hasta olduğu ve 6 Aralık tarihinde İngiltere’den Singapur’a geldiği, test sonucunun 8 Aralık’ta pozitif sonuçlandığının görüldüğü ifade edildi. Bu kişinin temaslı olduğu şahıslardaysa virüse rastlanmadığı bildirildi.

Singapur son olarak aldığı kararlar İngiltere’ye seyahat etmiş kişilerin ülkeye girişini yasakladı.

Çin de İngiltere’den uçuşları durdurdu

Dünyada Corona virüsü salgınının başlangıç noktası olduğu düşünülen Çin de yeni tipi ortaya çıkan virüse karşı, İngiltere’yle arasındaki uçuşları durduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Çin yönetiminin yeni virüsle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bu çerçevede İngiltere ve Çin arasındaki uçuşların durdurulması kararı alındığı belirtildi.

Hali hazırda değişik havayolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen, Çin ve İngiltere arasında haftada karşılıklı 8 sefer bulunuyordu.

VOA tarafından geçilen Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Corona Virüsün Yeni Tipi İngiltere’den Singapur’a Kadar Gitti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.