Corona Virüsü Salgınının Yeni Merkez Üssü Latin Amerika

Corona Virüsü Salgınının Yeni Merkez Üssü Latin Amerika

ABONE OL
05:10 - 03/06/2020 05:10
Corona Virüsü Salgınının Yeni Merkez Üssü Latin Amerika
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsü salgınının yeni merkez üssünün Latin Amerika olduğunu açıkladı. Salgın, Çin’de başlayarak daha sonra Avrupa ve Amerika’da etkili olmuştu. Son olarak da Latin Amerika ülkeleri, salgından en çok etkilenen bölgeler haline geldi.

Latin Amerika ülkelerinde hali hazırda görülen ölüm oranı Avrupa ve Amerika’daki oranları aşmış durumda.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada Pazartesi günü itibariyle Latin Amerika ülkelerinde 938 bine yakın vaka bulunduğu belirtildi. Aralarında Brezilya, Şili ve Ekvador’un bulunduğu Latin Amerika ülkelerinde yaklaşık 50 bin kişi hayatını kaybetti.

Salgından en çok etkilenen Latin Amerika ülkesi olan Brezilya’da bugüne dek görülen vaka sayısı 529 bin 405 oldu. Amerika’nın ardından en çok vaka görülen ikinci ülke olan Brezilya’da Pazartesi günü itibariyle toplam 30 bin 46 kişi Corona virüsü enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti.

Brezilya’nın ardından en çok vakanın görüldüğü Latin Amerika ülkesi Peru’da tespit edilmiş 170 bin 39 vaka bulunuyor. Peru’da bugüne dek 4.634 kişi hayatını kaybetti.

Salgın, Şili ve Meksika’da da etkili. Şili’de 105 bin 159 vaka görülürken Meksika’daki vaka sayısı 93 bin 435 kişi oldu. Bu iki ülkede de 12 bine yakın kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Afrika’da yeni Ebola salgını

Öte yandan bugüne dek 3.200 Corona enfeksiyonu vakasının görüldüğü Demokratik Kongo Cumhuriyet’inde yeni bir Ebola salgınının da başladığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kongo nehri boyunca uzanan bölgede 6 yeni ebola vakası tespit edildiği belirtildi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.