Corona Virüsü Salgınında Ölümler Sürerken Çin Borsası da Sert Düştü

Corona Virüsü Salgınında Ölümler Sürerken Çin Borsası da Sert Düştü

ABONE OL
08:28 - 05/02/2020 08:28
Corona Virüsü Salgınında Ölümler Sürerken Çin Borsası da Sert Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Son yapılan açıklamaya göre Çin’de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 57 kişi daha artarak 361’e yükseldi. Çin dışında Corona virüsü nedeniyle ilk can kaybı Filipinler’de yaşandı. Salgının başladığı Wuhan kentinden Filipinler’e giden 44 yaşındaki bir Çin vatandaşı hayatını kaybetti.

Çin’de resmi rakamlara göre Corona virüsü salgınına yakalananların sayısı 17205’e yükseldi. Çin dışında 23 ülkede daha salgına yakalanan kişiler tespit edilirken Dünya Sağlık Örgütü bu rakamın da 155 olduğunu duyurdu.

Çin’in bugün 8 günde 7500 kişinin çalışması sonucu oluşturulan 1000 yataklı hastanenin açılışını yaptı. Söz konusu hastane Corona virüsü salgınına yakalananların tedavisi için inşa edildi.

Wuhan’da 1600 yataklı ikinci bir hastanenin de 5 Şubat’ta açılacağı belirtiliyor.

Wuhan’dan Türkiye’ye getirilen Türk, Azer Gürcü ve Arnavutluk vatandaşları da Ankara’da karantina altında tutulmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bu kişilerde yapılan testler sonucu hastalık görülmediğini belirtti. Ancak uçuş ve sağlık ekibiyle birlikte Wuhan’dan gelen toplam 61 kişinin 14 gün süreyle karantina koşullarında kalacakları ifade edildi.

Öte yandan bir süredir salgın nedeniyle kapalı olan Çin borsasında bu sabah yeniden işlemlere başlandı ancak büyük düşüşler görüldü. 23 Ocak’tan bu yana kapalı olan borsa bugün yüzde 9’a varan bir düşüle açıldı. Çin hükümetinin piyasaya yaklaşık 174 milyar dolar likidite sağlayacağını duyurması dahi sert düşüşe engel olamadı.

Çin borsasında açılış gününde yaklaşık 400 milyar dolarlık kayıp olduğu ifade ediliyor.

Çin hükümeti salgın konusunda oluşan panik nedeniyle Amerika’yı suçladı ve Amerika’nın tüm dünyaya salgın konusunda panik havası yaydığını ileri sürdü.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying düzenlediği basin toplantısında yaptığı açıklamada “Amerika’nın yaptıkları sadece korku yarattı ve bunu yaydı ve kötü örnek oldu” dedi.

Amerika salgının başlamsıyla birlikte Çin’den diplomatlarını çeken ve seyahat yasağı getiren ilk ülke olmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü de her ne kadar acil durum ilan etmiş olsa da ticaret ve seyahat yasağına gerek olmadığını dile getirdi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.