Corona Virüsü Salgınında Ölü Sayısı Artıyor

Corona Virüsü Salgınında Ölü Sayısı Artıyor

ABONE OL
12:24 - 04/02/2020 12:24
Corona Virüsü Salgınında Ölü Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgını nedeniyle Çin dışında ikinci ölüm Hong Kong’ta yaşandı. Hastalıktan ölenlerin sayısı 427’ye ulaştı. Hastalıktan son bir günde 64 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa yakalananların sayısı da resmi rakamlara göre 20438’e ulaştı.

Hastalık Çin dışında şu ana kadar 23 ülkede görüldü. Çin dışında tespit edilen vaka sayısı da en az 151 olarak biliniyor.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke vatandaşlarını Çin’den tahliye etti. Tahliye işlemleri sürüyor. Hastalığın çıkış noktası Wuhan kentinde sokağa çıkma yasağı ve benzeri önlemler devam ediyor.

Hong Kong’ta saplık çalışanları Çin’le sınırın kapatılmasını talep ederek greve gitme kararı aldılar. Çin’in kumarhaneleriyle ünlü şehri Macau’da da kumarhaneler hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla iki hafta süreyle kapalı kalma kararı aldı.

Bir Japon yolcu gemisinde bir yolcu da corona virüsüna rastlanmasından sonra tüm gemi karantina altına alındı. Gemide 3 bin civarında yolcu bulunduğu belirtiliyor.

Avustralya da Çin’den tahliye ettiği vatandaşlarını küçük bir adada karantinaya almış durumda.

Türkiye’ye Wuhan’dan gelen Türk vatandaşları ve onları almaya giden uçuş ve sağlık ekibi de Ankara’da bir hastanede karantina altında tutulmaya devam ediyorlar. Sağlık Bakanlığı bu 61 kişi de yapılan testler sonucu virüse rastlanmadığını açıkladı.

Çin borsası 23 Ocak’tan bu yana işlem gördüğü ilk günde 400 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Uzmanlar salgın nedeniyle dünya ekonomisinin yüzde 0,2-0,3 oranında daralacağı tahmininde bulunuyorlar.

Hastalığın çıkış noktası Wuhan’da 8 günde tamamlanan 1000 yataklı hastanenin ardından yetkililerin bazı kapalı spor salonlarını da hastaneye çevirme çalışmaları yaptıkları ve ek 3600 yataklık daha bir kapasite yaratmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.