Corona Virüsü Salgını Dünyanın Kabusu Olmayı Sürdürüyor

Corona Virüsü Salgını Dünyanın Kabusu Olmayı Sürdürüyor

ABONE OL
11:44 - 22/09/2020 11:44
Corona Virüsü Salgını Dünyanın Kabusu Olmayı Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgınında dünya genelindeki vaka sayısı 31 milyon 500 bini aştı. Bugüne dek hayatını kaybeden kişi sayısı da 970 bine yaklaştı.

Tüm dünyada etkili olan Corona virüsü salgınında vaka sayılarında hızlı artışlar yaşanıyor. Son olarak Rusya’da dün tespit edilen 6 bin 215 vakayla iki aydan bu yana en yüksek vaka sayısı görüldü. Rusya’da bugüne dek görülen toplam vaka sayısı 1 milyon 115 binin üzerine çıkarken salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 19 bin 649 kişi oldu. Dünyada Corona virüse karşı aşıyı bulduğunu açıklayan ilk ülke olan Rusya’da henüz daha toplumun büyük kesimine aşı yapılmış değil.

ABD halen daha dünyada en çok vaka görülen ülke durumunda olmayı sürdürüyor. ABD’de bugüne dek görülen toplam vaka sayısı 7 milyonunun üzerinde. Ülkede 200 bine yakın kişi de hayatını kaybetti. Salgının başında ABD’de maksimum 100 bin can kaybı olacağı tahminleri yapılırken bu sayı daha şimdiden ikiye katlanmış durumda.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, tespit edilen 5 milyon 562 binden fazla vakayla dünya sıralamasına ABD’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Ülkede bugüne dek 89 bine yakın kişi de COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya sıralamasında üçüncü sırada 4 milyon 560 binden fazla vakayla Brezilya bulunuyor. Brezilya’da kayda geçen can kaybı sayısı da 137 binden fazla.

Latin Amerika ülkeleri Peru, Kolombiya ve Meksika da Brezilya’nın ardından dünyada en çok vaka görülen ülkeler sıralamasında yer alıyorlar. Bu ülkelerde de ciddi şekilde can kayıpları görülmeye devam ediyor. Resmi açıklamaya göre sadece dün Meksika’da 204 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Sonbaharın yaklaşması ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte birçok ülkede vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başlandı. Uzmanlar kışın gelmesiyle birlikte dünya genelinde vaka sayılarında geçen kışa oranla çok daha büyük oranda artışların görülebileceğine dikkat çekiyorlar.

Türkiye, 304 bini aşan vaka sayısıyla dünya genelinde en çok vaka görülen ülkeler sıralamasında İtalya’nın hemen önünde 19. sırada yer alıyor. Türkiye en çok can kaybı görülen ülkeler listesinde de 23. sırada bulunuyor.

Son olarak Türk Tabipleri Birliği de yaptığı açıklamada salgının Türkiye’de de ciddi tehlike arz ettiğini ifade etmiş ve “Fırtına kapıda” ifadesini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.