Corona Salgınının Yeni Merkezi Latin Amerika

Corona Salgınının Yeni Merkezi Latin Amerika

ABONE OL
17:10 - 21/05/2020 17:10
Corona Salgınının Yeni Merkezi Latin Amerika
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya genelinde görülen Corona virüsü salgınında vaka sayısı 5 milyon 100 binin üzerine çıktı. Önce Çin’de etkili olan, daha sonra özellikle İtalya ve İspanya’daki vaka artışlarıyla Avrupa’ya taşınan hastalığın bulaşma merkezi, buradan Amerika’ya geçmişti. Uzmanlar, son bir hafta içinde hastalığın bulaşma merkezinin Latin Amerika’ya kaydığına dikkat çekiyor.

Hafta başından bu yana görülen yaklaşık 91 bin yeni vakanın üçte birinin Latin Amerika ülkelerinde olduğu belirtiyor. Avrupa ve Amerika’da yeni vakalarsa toplam yeni vaka sayısının yüzde 20’sini oluşturdu.

Latin Amerika ülkeleri arasındaysa Brezilya başı çekiyor. Brezilya, son haftalarda görülen yeni vaka artışıyla birlikte dünyada en çok vaka görülen ülkeler sıralamasında Almanya, Fransa ve İngiltere’yi geride bıraktı.

Corona virüsü vakaları ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde 10 Ocak tarihinde 42 kişi olarak rapor edilmişti. 1 Nisan tarihinde dünya genelindeki vaka sayısı 1 milyona ulaşmıştı. O tarihten bu yanaysa her iki haftada bir yeni vaka sayısında birer milyonluk artışlar görülüyor.

Yeni tip Corona virüsü salgınında enfeksiyon vakası sayısı, 6 aydan kısa sürede Dünya üzerinde bir yılda görülen grip vakasından daha fazla sayıya ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre küresel olarak yılda 3 ila 5 milyon grip vakası görülüyor.

Corona virüsü salgını nedeniyle bugüne dek resmi rakamlara göre 329 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Ancak uzmanlar, bunun hastanelerde hayatını kaybedenlere ilişkin, resmi olarak açıklanan rakamlar olduğunu, kayda geçmeyen ya da bazı ülkelerin gizlediğine inanılan çok daha fazla sayıda can kaybının söz konusu olduğuna dikkat çekiyor.

Salgının halen daha tam olarak bitmemesi, aşı ya da ilacın bulunmamasına karşın özellikle ekonomik nedenlerden ötürü dünya üzerinde pek çok ülke, normalleşme ve ekonomik faaliyetleri yeniden başlatma sürecine geçmiş durumda.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.