Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü

Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü

ABONE OL
17:49 - 20/12/2020 17:49
Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsünün İngiltere’de mutasyona uğradığının belirtilmesi ve bulaşıcılık seviyesinin de bilim kurulunca yüzde 77 daha arttığının açıklanması üzerine Noel ve yılbaşı kutlamaları kısıtlandı.

Hafta içi üçüncü derecede uygulanmaya başlanan tedbirlerin yetersiz kaldığı gerekçesiyle Başbakan Boris Johnson, başkent Londra başta olmak üzere İngiltere’nin büyük bir bölümünde tedbirleri Pazar gününden başlayarak dördüncü dereceye çekti.

Önceden belirlenmiş üç derecenin üstüne yeni eklenen bu dördüncü derecenin, fiili olarak tam karantina kurallarını içerdiği açıklandı. Bu kurallara göre Noel ve yılbaşı dahil iş ya da günlük alışveriş dışında dışarıya çıkanlar evlerine gönderilecek.

Noel yemeğinde yalnız kalan yaşlı ve yalnız akrabalar dışında farklı hanelerden kimselerin ev buluşmaları yasaklandı.

Daha önce Noel kutlamalarını kısıtlama taraftarı olmayan Başbakan Johnson’ı fikrinden döndüren sebebin bilim kurulunun uyarısı olduğu bildirildi.

29 aşı ve karantina karşıtı Londra’da tutuklandı

Londra emniyetinin Twitter hesabından yapılan açıklamada aşı, karantina ve maske karşıtlarının dün başkentte bütün gün süren polis kovalamacasında 29 protestocunun tutuklandığı, itiş kakış sırasında da 5 polisin yaralandığı bildirildi.

Parlamento Meydanı’nda buluşmak için sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce protestocu polisin aldığı önlemleri aşmak için gruplara ayrılıp Trafalgar Meydanı ve Oxford Caddesi’yle Regent Caddesi’ne yürüdü.

Arbedeye tanık olan bazı İngilizler, tutuklamalar sırasında polis tarafından sert müdahale kullanılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Boris Johnson ise düzenlediği basın toplantısında polisin müdahalesi için ‘‘yumuşak bir dokunuş’’ yorumunu yaptı ve teşekkür etti.

“Aşı karşıtlarını Rusya kışkırtıyor” iddiası

Aylardır süren aşı ve karantina karşıtı bu eylemlere toleransın, diğer protestolardan çok daha az seviyede olduğu dikkat çekiyor.

Aralarında Financial Times gazetesinin de olduğu İngiliz basın kuruluşlarının haberlerinde aşı karşıtlarının ‘‘düşman devletlerin’’ internet üzerinden yaptığı dezenformasyon kampanyasından etkilendikleri öne sürüldü.

Haberlerde, olağan şüpheli olarak Rusya’nın adının geçtiği ve iddiaları soruşturmak ve önlemek için İngiliz ordusunun dezenformasyonla savaş biriminin bağlı bulunduğu 77. Tugay’ın hali hazırda görev yaptığı da yer aldı.

İddiaya göre askerler, siber alanda İngiliz halkını hedef alan kötü niyetli çevrim içi mesajları takibe almış durumda. The Times gazetesindeki habere göre, ordu içinde kültürel savunma uzmanlarından oluşan bu birim 2010 yılında Afganistan görevi esnasında psikolojik operasyonlar birimiyle birlikte çalışmak üzere kurulmuş.

İngiltere’de Dijital Nefreti Önleme Merkezi adlı sivil toplum kuruluşu da Corona virüsü başlıklı içerikleri aynı amaçla mercek altına aldı.

VOA tarafından geçilen Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Corona Mutasyonu İngiltere’de Noel’e Gölge Düşürdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.