Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor

Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor

ABONE OL
09:06 - 30/11/2020 09:06
Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın en eski ve itibarlı Tatil havayolu şirketi Condor’un patronu Ralf Teckentrup, „şirketimiz çok sağlıklı ve önümüzdeki yaz tekrar geniş bir uçuş programı sunmak istiyoruz” dedi.

Teckentrup ayrıca önümüzdeki on iki ay içinde şirketimizde yeni bir yatırımcı konusunda gelişme olacağını sanmıyorum dedi.

Polonya`nın milli hava yolu şirketi LOT`un, iflas eden Thomas Cook`a ait Alman tatil hava yolu markası Condor`u satın aldığı bildirilmesine rağmen Korona krizinin patlaması ile Condor’a ortaklıktan aniden geri çekilmesi çalışanlar arasında büyük bir şok yaratmıştı.

Bu konu ile ilgili Teckentrup, “Şu anda bir havayolu şirketi satmak için artık iyi bir zaman değil. Şirket satışı yapanilmek için Condor’un ve tüm pazarın yeniden faaliyete geçmesi gerekiyor, Yeni yatırımcı konusu en erken bir buçuk veya iki yıl içinde yine gündeme gelebilir“ dedi.

Avrupa Komisyonu, AB Devlet yardımı kuralları uyarınca, Almanya’nın Charter havayolu şirketi Condor’a 380 milyon € geçici kredi verme planlarını onaylamıştı:

Tek Pazar’da rekabeti gereksiz yere bozmadan, hava taşımacılığı hizmetlerinin düzenli bir şekilde sürdürülmesini ve yolcular için muhtemel aksaklıkları önlemek için toplamda bugüne kadar KfW’den 550 milyon euro kredi alan Condor’un CEO’su Teckentrup, “Biz çok sağlıklı bir şirketiz, Ancak şu anda, diğer birçok havayolu gibi, Condor da zayıf talebi hissediyor ve – zaten yetersiz olan sonbahar ve kış aylarındaki talepten dolayı – normalin yalnızca yaklaşık yüzde on ila 15’i kadar bir kapasiteyle uçabiliyoruz. Personelin büyük bir kısmı halen kısa süreli çalışmaya devam ediyor, Küba, Maldivler ve Dominik Cumhuriyeti’ne bazı uzun mesafeli uçuşlarımız gerçekleşiyor“ dedi.

Kanarya Adaları’na talebin şu anda düşük olduğu belirtildi.

Resim: Condor

TOUREXPI tarafından geçilen Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Condor ‘un 2021 sezonuna umudu artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.