*** Çocuk gürültüsü kapatılma nedeni olamaz

*** Çocuk gürültüsü kapatılma nedeni olamaz

ABONE OL
16:33 - 17/06/2009 16:33
*** Çocuk gürültüsü kapatılma nedeni olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Çocuk gürültüsü kapatılma nedeni olamaz"


Federal Meclis Çocuk Komisyonu yurdun genelinde müesseselerin yasal güvenliğinin oluşmasının yanı sıra kreşlerin genişletilmesi ve aynı zamanda yenilerinin kurulması için çaba sarf etmeye devam ediyor

Kreşlere yönelik çevresel şikayetler daimi bir hal alırken, yürülükte olan yasal düzenleme de istenen sonucu vermiyor. Zira mahkeme kararlarıyla kreşler sürekli kapanmakla karşı karşıya kalıyor.


Çocuk Komisyonu özelikle de 2013 yılına kadar yaklaşık 400.000 kreş, yuva ve günlük bakım evlerinin kurulmasının amaçlandığını varsayarak, bu sonucun katlanılmaz olduğunu düşünüyor. Çocuk Komisyonu bundan dolayı Ulaştırma Bakanlığı’na yazılı olarak başvurarak, bakanlığın yasal durumun netleşmesi ve yürürlükte olan hukusal yapının yuvaların lehine dönüşmesi için çalışmaları hakkında bilgi istedi.

Çocuk Komisyonu Başkanı Ekin Deligöz: ”Oynamak ve gerekirse de bağırıp çağırmak çocuklar için büyük önem taşıyor. Bu açıdan zaman zaman gürültünün yükselmesi çocuk-sever toplumlarda sorun olmamalı. Bu arada çocuk gürültüsünün, trafik ve sanayi gürültüsüyle eşit ayarda ele alınmaması için somut düzenlemeye ihtiyaç var” dedi.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.