Çin ve Rusya Corona Virüsü Aşısı Geliştirmek İçin Ortaklaşa Çalışıyor

Çin ve Rusya Corona Virüsü Aşısı Geliştirmek İçin Ortaklaşa Çalışıyor

ABONE OL
16:26 - 29/01/2020 16:26
Çin ve Rusya Corona Virüsü Aşısı Geliştirmek İçin Ortaklaşa Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de görevli bir Rus diplomat, Çin ve Rusya’nın corona virüsüne karşı ortak bir aşı geliştirmek üzere çalıştıklarını Çin’in virüsün gen haritasını Rusya’yla paylaştığını söyledi.

Guangzhu eyaletinde görevli Rusya Konsolosu, iki ülke bilimadamlarının bir aşı geliştirmeye çalıştıklarını söyledi ancak bir ayrıntı paylaşmadı. Çin ve Rus bilimadamlarının birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı çalıştıkları bilinmiyor.

Rus Konsolos, “Çin virüsün gen bilgilerini Rusya’ya verdi böylece bizim bilimadamlarımız da süratle hastalığın bulaşıp bulaşmadığını iki saat içerisinde gösterecek testleri geliştirme şansı buldular” dedi.

Rusya’da henüz corona virüsü vakasına rastlanmadı. Rusya’da Wuhan şehri ve Hubei’deki vatandaşlarını tahliye etmek üzere görüşmeler yürütüyor.

Öte yandan Rusya Çin’le arasındaki sınırların bazı bölümlerini 7 Şubat tarihine kadar kapattığını açıkladı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.