*** ”Çifte vatandaşlıktan yana değiliz”

*** ”Çifte vatandaşlıktan yana değiliz”

ABONE OL
18:42 - 26/08/2009 18:42
*** ”Çifte vatandaşlıktan yana değiliz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Çifte vatandaşlıktan yana değiliz”


Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Aygül Özkan, çifte vatandaşlığa sıcak bakmadıklarını belirterek, "CDU olarak çifte vatandaşlıktan yana değiliz. Herkes yaşadığı ülkenin vatandaşı olmalı" dedi

Özkan, yaptığı açıklamada, Sosyal Demokrat Partisi (SPD) politikacılarının son günlerde çifte vatandaşlık konusunda Türk vatandaşlarına vaatlerde bulunduğunu, ancak bunun sadece seçim propagandası olduğunu söyledi.

Özkan, "Çifte vatandaşlık konusu SPD’nin koalisyonda olduğu hükümet döneminde ele alınmadı. Tüm bunlar seçim vaadi. İnsanlar yaşadıkları ülkenin vatandaşı olurlarsa, o zaman eşit haklarla daha başarılı olurlar" diye konuştu.

Ekonomik krizden en fazla Türklerin etkilendiğini, bu nedenle 27 Eylülde yapılacak genel seçimlerde seçmenlerin krizi durdurabilecek partilere oy vermeleri gerektiğini ifade eden Özkan, bu partinin de CDU olduğunu iddia etti.

Özkan, Afganistan ve İran gibi ülkelerde insanların seçim hakkı için sokaklara döküldüğüne işaret ederek, Almanya’da doğan gençlerin ise seçim hakları olmasına rağmen sandık başına giderek oy kullanmamasını eleştirdi.

Özkan, "Başka ülkelerde insanlar oy verelim diye sokaklara dökülürken, bizde oy kullanılmaması düşündürücü. Bu konuda basınımıza da büyük görevler düşüyor. Genel seçimlerde oy kullanma konusunda gençler motive edilmeli" diye konuştu.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.