Çifte vatandaşlık yasasına saygılıyız

Çifte vatandaşlık yasasına saygılıyız

ABONE OL
23:43 - 27/02/2024 23:43
Çifte vatandaşlık yasasına saygılıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann Münih Türk medyası ile bir araya geldi.

Türk Medyası adına duayen gazeteci Orhan Tinengin tarafından düzenlenen toplantı Abant Restoranında gerçekleşti. Spor ve Uyumdan sorumlu İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Herrmann, Bavyera ve Münih Emniyet Teşkilatının birbirileriyle uyum içinde çalıştıklarına değinerek, Bavyera Eyaletinin diğer eyaletlere nazaran daha güvenli olduğunu, suç olaylarının daha az işlendiğini belirtti.

Bakan Herrmann, halen devam eden İsrail-Filistin savaşı hakkında ise; “Hamas militanları tarafından başlatılan bu savaşın bölgede farklı etnik kökene sahip, Müslüman ve Yahudilerin birlikte huzur ve barış içinde yaşama azmini kırmamalıdır” dedi.

Bakan Herrmann Almanya’da yaşayan Türkleri yakından ilgilendiren çifte vatandaşlık konusunda ise, meclis onayında geçtiğini ve bu yasaya saygılı olacaklarını ifade etti. İçişleri Bakanı Hermann, Macaristan’dan sonra Türkiye’nin de Finlandiya ve İsveç üyeliklerine vermiş olduğu olumlu kararın, NATO kanadının güçlenmesine olanak sağladığını da sözlerine ekledi.

Din özgürlüğü teminat altında

Spor ve Uyumdan sorumlu İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ayrıca Federal Almanya’da din özgürlüğünün 75 yıl önce yürürlüğe giren Anayasa ile teminat altına alındığını, AFD Partisi gibi ırkçı grupların Anayasayı Koruma Örgütü merceği altında olduğunu da ifade etti.

Bakan Herrmann, ilerleyen günlerde İslam dernekleriyle temasa geçeceklerini belirtti ve Bavyera ile Türkiye’deki Emniyet Teşkilatları arasında yürütülen olumlu işbirliğinin iki ülkedeki finansal zorluklara rağmen yürüdüğünü, bu sebeple Türk Emniyet Teşkilatına teşekkürlerini sundu.

ha-ber.com/Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.