CHP VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA AÇIK MEKTUP

ABONE OL
20:50 - 06/02/2022 20:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sayın Genel Başkanlarım,

Önümüzdeki Başkanlık ve Genel Seçimini kazanarak, Türkiye’yi açıktan açığa rant ve talan ekonomisi anlayışıyla yöneten AKP ve partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarına son verecek tarihi görevi ve sorumluluğu taşıdığınıza inanıyorum. Millet İttifakını kurarak bunun en güzel örneğini verdiniz. Sizleri ve partilerinizi kutlarım.

İktidarlarının sonuna yaklaşıldığını görmekte olan AKP, Cumhurbaşkanı Kararnameleriyle, izledikleri kişisel çıkarlara dayalı ekonomi anlayışıyla, Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden onarımı mümkün olmayan sorunlar yumağıyla karşı karşıya getireceklerdir.

Kanal İstanbul ve son olarak Kamuoyuna yansıyan Kanal Çeşme Projesi, 25 Ocak 2020’de Resmî Gazete ’de yayınlanan 2054 nolu Cumhurbaşkanlığı kararı ile Urla Zeytineli köyü ve Çeşme Alaçatı’da 511 parsel hakkında acele kamulaştırma kararı alındığını öğreniyoruz. Daha önce de Kanal İstanbul projesi etrafındaki arazilerin önemli bölümlerinin, petrol zengini Araplar ve AKP yandaşları tarafından satın alındığı bilinmektedir.

Kanal İstanbul Projesi, Türkiye’ye Boğazlarda hükümranlık güvencesi sağlayan   Montrö anıtlaşmasını delerek, özünde ABD savaş gemilerinin Karadenize çıkmalarını amaçlayan bir ABD projesidir. AKP iktidarı ayrıca bu yoldan da, ülke çıkarlarını bir tarafa iterek, yine büyük bir rant politikasını uygulamayı istemektedir.

Deniz, Deprem ve Çevre Bilimciler, bu projenin nedenli büyük ve çok yönlü sakıncalar içerdiğini bilimsel verilerle ortaya koydukları halde, AKP ve Gelen Başkanı bu bilimsel verileri göz ardı etmektedir.

Bu projenin ana muhatabı ve karar vericisi olması gereken İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı çok yönlü uyarılar da dikkate alınmamakta ve hatta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, yasalar bir tarafa itilerek devre dışı bırakılmak istenmektedir.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Meral Akşener,

Bu durumda sizler ve partileriniz tarihi bir sorumluluk taşımaktasınız. Partilerinizin alacağı ortak ve bağlayıcı bir kararı, birlikte yapacağınız bir bir basın konferansında Türkiye Kamuoyuyla paylaşarak, hükümet olduğunuzda:

  1. 2015 tarihinden başlanarak günümüze değin ve de bundan sonra AKP hükümetleri ve Cumhurbaşkanı kararnameleriyle, alınan ve alınacak olan ranta ve talana dayalı kararlar asla kabul edilmeyecektir.
  2. Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme gibi projeler yok hükmünde görülecek ve bu projelere başlanmış olunsa bile, bunların uygulaması derhal durdurulacaktır.
  3. Bu projelere girmiş olan yapımcı firmaların işleri sonlandırılacak ve bunlara herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Bu ortak kararınıza, Kanal İstanbul ve benzeri projelere karşı olan diğer muhalefet partilerinin de desteğini alabilmeniz, kuşkusuz çok önemli olacaktır.

Güzel ülkemiz Türkiye için bu tarihi kararı alacağınız inancıyla, başarı dileklerimi ve saygılarımı sunarım.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.