DOLAR

32,3703

0.15%
EURO

34,9728

-0.31%
ALTIN(gr)

2.323,96

0,21%
BİST 100

9079.97

0,21%
CHP, Sedat Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP, Sedat Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacak

ABONE OL
00:12 - 28/08/2022 00:12
CHP, Sedat Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Bir yılı aşkın süredir önce Youtube’da videolar yayınlayan, ardından “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından paylaşımlar yapan Sedat Peker’in iddiaları, yargıya taşınıyor.

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker, bugünkü paylaşımında geçtiğimiz Nisan ayında Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığı görevinden ayrılan Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi, AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve bir dönem Binali Yıldırım’ın danışmanlığını da yapan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren ile rüşvet ilişkisine girdiklerini iddia etti.

Kılıçdaroğlu: ‘‘Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK’’

İddiaların sosyal medyada büyük tartışma yaratması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti teşkilatının hafta başında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Pazartesi, parti örgütümüz suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK. Gençler sakın birbirinize düşmeyin! Hakaret falan değil mesele. Sizi kavga ettirmek istiyorlar çünkü paraya tapıyorlar. Paratapar bunlar’’ dedi.

‘‘Dünyanın bir yerinde birisi çıkar, konuşur, arkasından çeteyi çökertirler. Bunu yapacak bir tane savcı var mı Türkiye’de?’’

Daha sonra Habertürk’te katıldığı ‘‘Olaylar ve Görüşler’’ adlı programda soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı, Peker’in iddialarının doğru olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ‘‘Bir suç örgütü lideri var; Sedat Peker. Açıklamalar yapıyor. İtiraf ediyor. Hangi savcı harekete geçti? Biz Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız. Kişi yer, zaman, saat, isim veriyor. Daha ne versin? Elinden tutup getirse, savcı ‘Aman bunu getirme, başım belaya girmesin’ diyecek. Sedat Peker diyecek ki; ‘Beyler suçluyu size getirdim’. Dünyanın bütün ülkelerinde bir suç örgütü lideri itirafta bulunur, sonra devlet mafyayı, çeteyi çökertir. Dünyanın bir yerinde birisi çıkar, konuşur, arkasından çeteyi çökertirler. Bunu yapacak bir tane savcı var mı Türkiye Cumhuriyeti devletinde? Bilmiyorum. Bu kadar kirlenen, herkesin birbirine gebe kaldığı ortamda kimse çıkıp da konuşamıyor. Peker’in iddialarının tamamı doğrudur’’ dedi.

Sineren: ‘‘Sedat Peker’in iddiaları doğru’’

Bu iddiaların ardından Cumartesi akşamı Halk TV’de ‘‘Asıl Mesele’’ programına bağlanan Sineren, Sedat Peker’in iddialarını doğruladı.

Gıda, kozmetik, moda, gayrimenkul gibi alanlarda çalışan Marka Yatırım Holding Yönetimi Kurulu Başkanı, şirketinin sermaye artışı yapmak istediğini ancak dönemin SPK Başkanı’ndan randevu alamaması üzerine milletvekili olan kız kardeşi ile konuyu görüştüğünü, Ankara’ya döndüğünde kendisine ‘‘Bu iş parasız olmaz’’ mesajı gönderildiğini, çözüm için Cumhurbaşkanı Danışmanı Taranoğlu’nun devreye girdiğini, eski Başbakan Yıldırım’ın eski danışmanını da şirketlerinden birine ortak ettiğini söyledi.

Mine Tozlu Sineren, yaşadıkları ile ilgili 1 Eylül’den sonra Cumhuriyet Savcısı’na ifade vereceğini de açıkladı.

Davutoğlu: ‘‘Yeter artık savcılar nerede? Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve yakınları mal varlıklarını açıklamalı’’

Sineren’in açıklamaları sonrası eski başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaşananlara sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı, ‘‘Yeter artık! #SavcılarNEREDE ? Gün arınma zamanı. Son iddialar yolsuzluğun kişisel ve tekil bir nitelikten çıkarak sistemi tümüyle kuşattığını göstermektedir. İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli. TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir. TBMM’nde ilgili konularda araştırma ve soruşturma komisyonları kurularak kamuoyu en şeffaf şekilde bilgilendirilmediler. Süreç içinde görev yapmış bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve birinci, ikinci derece yakınları da dahil olmak üzere mal varlıklarını açıklamalı’’ dedi.

Deva Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu da yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu bildikleri halde, tarihe not düşmek adına Sedat Peker’in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen CHP’den Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusu Açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’den Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusu Açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’den Peker’in İddialarıyla İlgili Suç Duyurusu Açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.