DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı

CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı

ABONE OL
22:03 - 02/03/2024 22:03
CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı. 31 Mart yerel seçimi öncesinde yaptıklarını ve yapacaklarını sıralayan Seçer kendinden emin bir tavır sergiledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, yeniden seçilmesi halinde yapmayı vadettiği projeleri tanıttı. Partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Seçer, ilk döneminde de öncelik verdiği metro projesini tamamlayacağını söyledi; gecikmeden hükümeti sorumlu tuttu.

“Memnuniyetle 5 Yıl Daha” sloganıyla düzenlenen toplantıya katılım yüksekti. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi tamamen doluydu. Seçer, ilk döneminde yaptıklarını sıraladı, ikinci dönem için kendisinden emin bir tavır sergiledi.

“Nebati’nin masasında kaldı”

Yeni dönemle ilgili projelerinin önceliği yine metroydu. Seçer, 2019 seçimlerinde de ilk sıraya metroyu koymuştu. Geçen beş yıl içinde metro yapılamadı.

Seçer, “Herkes metro konusunda değerlendirme yapıyor. Yeni belediye başkan adayları da öyle. Yönetime gelmeden bir ay önce bakanlık tarafından onaylanan bir proje vardı. Müşavirlik ve proje bedelini de benim dönemimde belediye ödedi. Proje üzerinde bazı revizyonlar yaptık. 2 Eylül 2019’da Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sayın Cumhurbaşkanı’nın projeyi yatırım programına almasını sağladı. 2021 yılının Ağustosu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’na dış finans kullanımı için müracat ettik. Bakan olduğu dönem Mehmet Şimşek izin talebimizi imzaladı. Daha sonra, şimdiki Mersin Milletvekili, o zamanın (Hazine ve Maliye) bakanı Sayın Nureddin Nebati’nin masasında kaldı, imzalanmadı. Bu projenin iddia edildiği gibi herhangi bir teknik problemi yoktur. ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sorunu yoktur. Sadece sorunu finansmandır. Bunu geciktiren de mevcut hükümettir.” ifadelerini kullandı.

Vahap Seçer ikinci döneminde projeyi tamamlayacağını söyledi: “Sözümüzdür; ikinci beş yılda ilk sunduğum proje bu. Mersin metrosu tamamlanacak. Finansman arayışına çıktık, olumlu gelişmeler de oldu. Kısa süre sonra başlattığımız çalışmalar hızla devam edecek.”

“Yenilikçi, kalkınmacı, sosyal belediyecilik”

Toplantıda ikinci dönem vaatleri yenilikçi, kalkınmacı ve sosyal belediyecilik olarak tanımlandı.

Seçer “binlerce” sosyal konut sözü verdi; önceliğin yapılacak evleri kiraya vermek, sonrasındaysa uygun fiyatla satmak olduğunu söyledi.

Bilinen bir fay hattı üzerinde olmasa da Mersin’in yakın bölgelerde yaşanan depremlerden dolaylı olarak etkilendiğini vurgulayan Seçer, kentte sel gibi afetlerin de sık sık yaşandığını hatırlattı. Belediyenin bu konular için hazırlık yaptığını söyledi; “Afet Yönetimi ve Lojistik Kampüsü” kuracakları sözü verdi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinin devam edeceğini ifade eden Seçer, 10 liraya üç çeşit yemek satılan Aş Evleri’nin yaygınlaşacağını, ucuz ekmek satışının ve öğrencilere düşük fiyatlı ulaşım olanağının devam edeceğini söyledi.

Kırsal kalkınmaya ön ayak olacakları vaadinde de bulunan Seçer, Mersin’in 805 mahallesinin 500’e yakınının kırsalda olduğunu vurguladı, amacın “insanları doğduğu yerde doyurma” olduğunu söyledi. Seçer bir örnekle vaadini somutlaştırdı: “Köyünüzde lavanta üretimi var, bu nasıl raf ürününe dönüştürülebilir? Ürettik lavantayı, lavanta olarak satarsak başka, katma değer katarsak başka; bunları öğreteceğiz.”

CHP’ye birlik çağrısı

İlk beş yılında belediyenin rutin işleyişini oturttuğunu savunan Seçer, ikinci döneminde “vizyon projeleri”ni hayata geçireceğini söyledi. Seçer, “Şimdi seçime gidiyoruz. Mersin’den hiçbir endişemiz yok. Emin olun Mersin’de güçlüyüz. Önemli olan tüm Türkiye’de güçlü olabilmek” ifadelerini kullandı.

Seçer, tüm Türkiye’de güçlü olabilmek için de partisi CHP’ye birlik çağrısı yaptı: “Ben hepinizi, tüm partililerimi göreve çağırıyorum. Bulunduğunuz ilçede, ilçe belediye başkan adayınıza, büyükşehir belediye başkanınıza, meclis seçimlerinde partinize destek olmaya, bir olmaya, birlik olmaya çağırıyorum. 13 ilçemiz var, bir de büyükşehir. 13 ilçede başarıdan başarıya koşmak için mücadele edeceğiz ve başaracağız. Çünkü çalışıyoruz, çalışacağız.”

VOA tarafından geçilen CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP Mersin Büyükşehir adayı Vahap Seçer 2. dönem projelerini açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.