CHP Berlin ‘Yurt Dışı Türkler Çalıştayı’ düzenledi

CHP Berlin ‘Yurt Dışı Türkler Çalıştayı’ düzenledi

ABONE OL
01:22 - 19/09/2022 01:22
CHP Berlin ‘Yurt Dışı Türkler Çalıştayı’ düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi CHP’nin yurt dışındaki örgütlenmelerinden bir olan CHP Berlin, Almanya’nın Başkenti Berlin`de ‘Yurt Dışı Türkler Çalıştayı’ düzenledi.

Berlin`de iki gün süren etkinlik Almanya’nın iktidar partisi SPD’nin Genel Merkezi Willy Brandt Haus’da gerçekleştirildi. Toplantıya Berlin İyi Parti, Berlin Saadet Partisi temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda çeşitli Sivil Toplum Kurulusu STK yöneticileri ve CHP Berlin üyeleri katıldı.

Çalıştayın ilk gününde açılış konuşmasını yapan CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, yurt dışındaki Türklere yönelik verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat açılış konuşmasında, “Yurtdışında ilk defa böyle kapsamlı bir çalıştay planlamış bulunuyoruz. Çalıştayın Kardeş Parti SPD`nin binasında Willy-Brandt-Haus`ta yapılması da sembolik olarak çok anlamlıdır. İki gün boyunca tüm sorunlar, dilekler masaya yatırılacak. Bu çalışmayla buradaki seçmenlere pozitif bir  sinyal vermek, Türkiyede’ ki seçmenlere de bir işaret fişeği yollamak istiyoruz.  Partimiz CHP Millet İttifakı ile iktidara talip ve hazırdır. Toplumun her kesimi bir an önce sandığın önlerine gelmesini bekliyor. Hayat pahalılığı vatandaşı nefes alamaz hale getirmiştir. CHP önderliğindeki Millet İttifakının iktidarında toplum rahat bir nefes alacak. Yurtdışındaki insanlarımızın sorunları daha kolay çözülecektir. Biz sorunları biliyoruz onların çözümüne odaklanıyoruz. Bu kapsamlı Çalıştayın planlanması da bunun bir göstergesidir. Olası bir CHP iktidarında hem ülkemiz hem de buradaki vatandaşımızın yurtdışındaki itibarı artacaktır. CHP Ülkemizin kaynaklarını vatandaşın huzur ve refahı, çocuklarımızın geleceği için kullanacaktır. Toplumun kutuplaşmasına son verecektir.  İnsanlara huzur ve neşe geri gelecektir. İşte bu amaçla var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat yaptığı kapsamlı sunumda iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi AKP`nin yurtdışında yasayan Türkler için çok vaatlerde bulunduğunu, ancak bunların ve sorunların hiçbirine çözüm getirmediğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da şöyle konuştu:

“Geleceğin Türkiye’sini inşa ederken yurt dışında yaşayan insanlarımızın da büyük sorumlulukları var. Göçün üzerinden 61 yıl geçti. Yurt dışında yaşayan 7 milyon insanımız en önemli zenginliğimiz. Gittiğiniz yerlerde çok önemli pozisyonlar edindiniz. İş dünyasında, ekonomide, sanatta, siyasette önemli yerler edindiniz. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin, birikimleriyle önemli güç kaynağı olduğunu unutmamamız lazım. Hem Türkiye`de hem de yurtdışında yasayan insanlarımızın sorunlarını çözmeye talibiz ve hazırız. Geliyor gelmekte olan.”

Açılış konuşmalarının ardından ‘Türkiye’den yurt dışına/Yurt dışından Türkiye’ye bakış’ başlığı altında panel gerçekleştirildi.

Ardından Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Murat Erdoğan, Almanya’da yaşayan Türkler konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden göç uzmanı Prof. Dr. Ayhan Kaya da sunumunda başta Almanya olmak üzere yurt dışındaki Türklere bakışı ele aldı.

Almanya`daki Türklerin Hukuksal sorunları (Mavi Kart, Askerlik, Vatandaşlık Yasası, Otomatik Bilgi Değişimi, Almanya’ da doğan çocukların Kayıt işlemleri) üzerine Avukat, eski Federal Milletvekili Memet Kılıç bir sunum yaptı.

Çalıştayın ikinci gününde Türkçe Anadil, Din dersleri, THY-Uçak Bilet Fiyatları, Telefonlar, Cenaze hizmetleri ve Yeşil Sermaye Holdingleri Mağdurları vb. Konular üzerine Almanya’ da yaşayan tanınmış Gazeteci Oktan Erdikmen bir konuşma yaptı.

İki gün süren çalıştayın tamamını aşağıdaki linklerden izlemek mümkün.

https://www.facebook.com/Chp.Bln/videos/457231779696500

https://www.facebook.com/Chp.Bln/videos/415265900734713

ha-ber.com/Fotoğraflar Hüseyin İşlek/Mustafa Temel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.