*** Cemevi inşaatına 100 bin Euro yardım

*** Cemevi inşaatına 100 bin Euro yardım

ABONE OL
18:20 - 18/06/2009 18:20
*** Cemevi inşaatına 100 bin Euro yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Cemevi inşaatına 100 bin Euro yardım

Hamburg kentindeki Altona ilçesi belediyesi, bütçesinden, Hamburg Alevi Toplumunun yaptırtmak istediği cemevi için 100 bin Euro ayırdı

Hamburg Alevi Toplumunu ziyaret eden Altona Belediye Meclisi Uyum ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Brigitte Stobbe, dernekte düzenlenen faaliyetlerle özellikle Altona bölgesinde yaşayan göçmenlerin uyumuna çok büyük katkı sağlandığını, bu nedenle cemevi için bütçe ayrıldığını söyledi.

Hamburg Alevi Toplumu Başkanı Cengiz Orhan da ziyaretçilere derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, dernekte Almanca başta olmak üzere dil, bilgisayar, saz ve okul sonrası öğrenciler için teşvik dersleri verildiğini söyledi.

Çok sayıda üyeleri olmasına rağmen dernek salonunun bu tür ihtiyaçları karşılamadığını kaydeden Orhan, ”O kadar çok üyemiz var. Çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Ancak dernek salonumuz çok küçük. İnsanlar geldiğinde ayakta kalıyorlar. Çok zor koşullar altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm çalışmalarımız gönüllülük esasına dayanıyor” dedi.

Alevi toplumunda kadın ve erkek arasındaki eşitliğe de işaret eden Orhan, özellikle kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Ziyaret sırasında Nilgün Aksoy’a sazıyla eşlik eden Benjamin Stück’ün türkü dinletisi büyük beğeni topladı.

(A.A) Süheyla KAPLAN

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.