***  Cem Özdemir kitabını tanıttı…

*** Cem Özdemir kitabını tanıttı…

ABONE OL
09:06 - 09/10/2008 09:06
***  Cem Özdemir kitabını tanıttı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ÖZDEMİR, KİTABINI TANITTI

Yeşiller Partisi eş başkanlık görevine aday olan Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, "Türkiye-Politika, Din, Kültür" adlı kitabının tanıtımını yaptı

Özdemir, Berlin’in tanınmış kitapçılarından Dussmann’da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok çeşitli ve çok kültürlü bir topluma sahip farklı bir ülke olduğunu ve kitabında bunu göstermeye çalıştığını belirterek, Türkiye’deki bazı ilginç anılarını anlattı.
Türkiye’de farklı kültürlerden gelen milyonlarca insanın bulunduğunu, kendisinin de Çerkez kökenli olduğunu belirten Özdemir, diğer bazı ülkelerden sürülerek göçmen olarak Türkiye’ye giden insanların Türkiye’ye daha da bağlı olduklarını, aşırı milliyetçilerin de genelde bu insanlar arasından çıktığını söyledi.
Almanya’da Türkler hakkındaki düşüncelerin sadece bu ülkede görülen Türklere dayanılarak oluşturulduğunu, ancak Türkiye’de çok farklı bir halk ve kültür çeşitliliği bulunduğunu ifade eden Özdemir, bazı kesimlerin çok modern, bazı kesimlerin de çok fakir yaşam sürdüğünü kaydetti.

FRANKFURT KİTAP FUARINA DA KATILACAK

Özdemir, Türkiye’de yönetici pozisyonunda çok sayıda kadın bulunduğuna, ancak ülkenin doğusundaki bazı okullarda kızların okula bile gönderilmediğine işaret ederek, Türkiye’de birlik ve beraberliğin de eskisi gibi olmadığını, halk arasında ayrılıklar bulunduğunu öne sürdü.
Özdemir, bu hafta başında piyasaya çıkan 256 sayfalık kitabında, Almanya’da yaşayan Türklerin yaşamına da değiniyor ve Osmanlı İmparatorluğundan bu yana Türkiye’nin tarihi hakkında bilgi veriyor.
Türkiye’nin komşularıyla ve ülke içindeki azınlıklarla ilişkilerini de ele alan ve kadınlarla erkekler arasındaki ilişkileri inceleyen Özdemir, Türkiye’deki eğitim sistemi, çevre sorunları ve turizm konularına da değiniyor.
Berlin, Sindelfingen, Heilbronn, Essen, Münih, Reutlingen ve Ravensburg kentlerinde ekim ve kasımda kitabının tanıtımını yapacak olan Özdemir, 14-19 Ekimde düzenlenecek ve Türkiye’nin onur konuğu olacağı Frankfurt Kitap Fuarında da kitabını tanıtacak.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.