CDC'den elektronik sigara rahatsızlıklarının sebebine ilişkin açıklama

CDC'den elektronik sigara rahatsızlıklarının sebebine ilişkin açıklama

ABONE OL
13:09 - 09/11/2019 13:09
CDC'den elektronik sigara rahatsızlıklarının sebebine ilişkin açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ülkede akciğer hastalığı nedeniyle ölümlere sebep olan e-sigarada bulunan zararlı maddenin bulunmuş olabileceğini açıkladı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkede e-sigaradan kaynaklanan ölümlere ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada,  elektronik sigaralarda kullanılan vitamin E asetat adlı kimyasal katkı maddesinin, ülkede yaygınlaşan akciğer hastalıklarının sebebi olabileceği kaydedildi.

CNN’de yer alan habere göre, 10 eyalette 29 hastadan alınan örnekler üzerinde yapılan testlerde vitamin E asetat maddesinin bulunduğu belirtildi.

CDC’den Dr. James Pirkle, vitamin E asetatın “aşırı derecede yapışkan” olup akciğerlere ulaştıktan sonra oradan çıkmadığını kaydetti.

CDC Genel Müdür Yardımcısı Dr. Anne Schuchat, vitamin E asetat’a ilişkin “Bu önemli bir buluş. Çok güçlü bir veri yakaladık” açıklamasında bulunurken, bunun diğer bileşenleri devre dışı bırakmadığını, ancak yeni bulguların önemli olduğunu belirtti.

CDC tarafından en son 5 Kasım’da açıklanan verilere göre, Alaska haricindeki eyaletlerde görülen ve e-sigara kullanımından kaynaklandığı düşünülen vakaların sayısı 2 bin 51’i bulmuş, en az 40 kişi de yaşamını yitirmişti.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.