Çavuşoğlu: NATO'ya teşekkür ediyoruz, Suriye konusunda acil toplandılar

Çavuşoğlu: NATO'ya teşekkür ediyoruz, Suriye konusunda acil toplandılar

ABONE OL
19:56 - 29/02/2020 19:56
Çavuşoğlu: NATO'ya teşekkür ediyoruz, Suriye konusunda acil toplandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katar’da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Patriotlarla ilgili ‘Şu anda hava savunma sistemine ihtiyacımız var’ dedi.

Katar’da açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “NATO’ya teşekkür ediyoruz, Suriye konusunda acil toplandılar” dedi.

ABD ile Taliban arasında anlaşmanın imza töreni için Doha’da bulunan Çavuşoğlu burada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla da görüştü. Çavuşoğlu, ABD’den Patriot füzeleri alıp alınmayacağı hakkında “ABD’nin özellikle Patriot konusunda, şu anda sadece İspanya’nın Patriotları var Adana’da, bunları geri gönderebilirler. Şu anda hava savunma sistemine ihtiyacımız var” dedi.

“Rusya rejime açıkça destek veriyor sır değil, değişik silahlı gruplar da sağdan soldan getiriliyor. Bu saldırıları durdurmazsak 3 milyon insan gelecek. Maalesef hep oyalamaca. Avrupa Birliği sözlerinin sadece yüzde 10’unu tutabildi. Üzerimizde ekonomik bir yük… Rejimi biz durduracağız, Anayasa komisyonunu biz kuracağız, uluslararası toplumun da çok daha duyarlı olması gerekiyor.” diyen Dışişleri Bakanı, “Sayın Trump da önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızı arayabilir, zaten sürekli telefonlaşıyorlar.” dedi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.