Çatılara özgürlük için Kuveyt Türk’ten finans desteği

Çatılara özgürlük için Kuveyt Türk’ten finans desteği

ABONE OL
23:29 - 26/12/2020 23:29
Çatılara özgürlük için Kuveyt Türk’ten finans desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi fabrika ve işletme çatılarına Güneş Enerji Sistemleri (GES) kurulması amacıyla finansman desteği sağlamak için Kuveyt Türk Katılım Bankası ile protokol imzaladı.

Antalya OSB yönetimi, sanayicilerin enerji girdi maliyetlerini düşürmek için uzun dönem, fabrika ve işletme çatılarına GES kurulması yönünde başlattığı ‘’Çatılara Özgürlük’’  kampanyasında önemli kazanımlar sağladı.

Bölge sanayicisinin fabrika çatılarına GES kurmasını kolaylaştıracak ve finansman sağlayacak desteği de Kuveyt Türk Katılım Bankası verecek

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Antalya Bölge Müdürü Abdullah Öztürk, uygun koşullarda finansman desteğinin sağlanması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Çatıların özgürleşmesinin önündeki büyük bir engelin kaldırıldığını belirten Ali Bahar, “Çatılara Özgürlük adını verdiğimiz, ülkemizin enerji alanındaki dışa bağımlılığını büyük ölçüde azaltacak bu proje, imzaladığımız protokol ile uygulanabilir hale geldi. Artık uygun bulunması halinde Kuveyt Türk, çatı GES kurulumları için Antalya OSB sanayicilerine fon desteği sağlayacak” dedi.

Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz da, gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmanın önemli olduğuna dikkat çekti. Delipoyraz, şöyle devam etti.

‘’Yenilenebilir enerji kaynakları, enerjide devamlılığı ve ihtiyacı karşılama konusunda önemli bir rol oynarken aynı zamanda enerji çeşitliliğini mümkün kılarak da ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Kuveyt Türk olarak biz de uygun finansman koşulları ile bu enerji kaynakları arasından öne çıkan kaynaklardan biri olan güneş enerjisinden faydalanmak isteyen şirketlerin yanında yer alarak onlara destek oluyoruz.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.