Çatılara Özgürlük için finans desteği

Çatılara Özgürlük için finans desteği

ABONE OL
21:22 - 23/03/2021 21:22
Çatılara Özgürlük için finans desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

QNB Finans Leasing, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaların çatılarına Güneş Enerji Santralı (GES) kurmak isteyen sanayicilere uygun koşullarda finans desteği sağlayacak.

Fabrikaların çatılarına GES kuracak sanayicilere finans desteği sağlayacak protokol, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Budak, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Kasapoğlu, OSB Bölge Müdürü İlhan Metin, QNB Finans Leasing Bölge Müdürü Nedim Duman, QNB Finansbank Ticari Bankacılık Portföy Yönetmeni Hasan Selçuk Karadağ ve QNB Finansbank Akdeniz Şube Müdürü Ali Yuncu’nun katılımıyla imzalandı.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, imzalanan protokol ile Çatılara Özgürlük Projesine destek veren finansman kuruluşu sayısının ikiye yükseldiğini bildirdi. Bahar, şunları kaydetti.

‘’Bir finansman kuruluşumuzun daha yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması ve enerjide tam bağımsız bir ülke olma hedefimiz doğrultusunda, bizlerle aynı fikirde olması ve desteğini sunması hem bölge sanayicimiz hem de ülke sanayisi için çok önemli bir adımdır. İmzaladığımız protokol kapsamında, projeleri uygun bulunan Bölge sanayicilerimize çatı GES kurulumları için uygun şartlara sahip finansman desteği sağlanacaktır.”

QNB Finans Leasing Bölge Müdürü Nedim Duman da, QNB Finans Leasing olarak son yıllarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için gerekli olan tüm ekipman ve inşaat yatırımlarını finanse edebildiklerini söyledi. Duman, şöyle devam etti.

‘’Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğinin önemini göz önünde bulundurduğumuzda, 2021 yılında enerji sektöründe yenilenebilir enerji kaynakları gündem olmaya devam edecek. Bu kapsamda ülke çapında birçok güneş enerjisi santralleri (GES), çatı GES, rüzgar enerji santralleri (RES) , bio kütle / bio gaz (BES) projeleri finanse ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin bünyesindeki firmalara ‘Çatılara Özgürlük’ sloganıyla başlattığı Çatı GES projelerinin finansmanını yapmak adına gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin başta sanayicimiz, şehrimiz adına hayırlı olmasını ve diğer sanayi bölgelerine de örnek, öncü olmasını diliyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.