DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor”

“Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor”

ABONE OL
11:49 - 11/01/2024 11:49
“Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli İstihbarat Başkanlığı’nın 97. kuruluş yılı dolayısıyla Ankara’da düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yönelik istihbarat faaliyetlerinin arttığını söyledi.

Bu faaliyeti yoğunlaştıran ülke olarak sadece İsrail’in adını telaffuz eden Erdoğan, MİT’in son dönemde gerçekleştirdiği operasyonlarla, MOSSAD’a gerekli yanıtı verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, “Bunlar karşısında biz de elbette boş durmuyoruz. MİT göğsümüzü kabartan operasyonları ile kazın ayağının öyle olmadığını tüm gösteriyor. İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Tabii bu İsrail’i ciddi manada şaşırtmıştır; ‘Nasıl oldu da bunları toparladınız, bunları aldınız, yakaladınız’ vesaire gibi. Daha dur bakalım; bu, bu işin ilk adımı. Türkiye’yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz” dedi.

Erdoğan: “Uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur; bu eksenin adı Türkiye eksenidir”

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılı sonrası ile öncesi arasında özellikle istihbarat alanında büyük bir farklılık olduğunu savunan Erdoğan, Libya’dan Doğu Akdeniz’e, Ege ve Akdeniz’den Karabağ’a kadar milli menfaatlerin savunulması için milli istihbarat örgütünün devrede olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, “Birilerinin iddialarının aksine ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış, bilakis uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur. Bu eksenin adı Türkiye eksenidir. Eskiden olduğu gibi ‘Başkaları ne der?’ kaygısıyla hareket edilmiyor. Türkiye’nin neye ihtiyacı varsa, kimin ne dediğine bakmadan onu yapmanın peşindeyiz. Ülkemizin farklı sahalarda elde ettiği kazanımların hiçbiri de tesadüf eseri olmamıştır. Bu başarıların tamamında başta MİT olmak üzere ordumuzun, emniyetimizin ve diğer kurumlarımızın emeği, mücadelesi, alın ve yürek teri vardır” diye konuştu.

“Örgütün ‘inlerine gireceğiz’ dedik, girdik; MİT teröristlere nefes aldırmıyor”

Erdoğan, 2014’te yapılan yasal değişikliklerle ülke dışında operasyon yürütme imkanına kavuşan MİT’in, Türkiye’nin uluslararası etkinliğinin artmasında önemli olduğunu da vurguladı.

“Milli İstihbarat Teşkilatımız yaygın kaynak ağı ve ileri teknolojiye sahip imkanlarıyla teröristlere nefes aldırmıyor. Suriye ve Irak‘taki nokta istihbari operasyonlarımızla PKK’nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik. Artık istihbarat teşkilatımız bunların ayak takımları ile uğraşmıyor. Bunlar için ne diyorduk devamlı; ‘inlerine gireceğiz.’ Peki girdik mi; girdik. Girmeye de devam edeceğiz. Aralarında örgütün sözde başkanlık konseyi, yürütme konseyi, askeri kanat, istihbarat, dış ilişkiler ve maliye sorumlularının da olduğu çok sayıda terörist ülkemiz için artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkarıldı. İster içeride ister dışarıda olsunlar, isterlerse Fizan’a kaçsınlar, devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacaktır.”

“2023 yılındaki 5,5 milyar dolarlık savunma ihracatı Cumhuriyet tarihi rekoru”

Türkiye’nin, savunma kapasitesine yatırım yapmaya çok erken başlayan ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, İHA ve SİHA’ların sembolü olduğu savunma sanayi hamlelerinin bugün tüm dünyada hayranlıkla takip edildiğini söyledi.

Bir dönem yüzde 80 oranında dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayini bugün Türkiye’nin katma değeri en yüksek ihracat kalemi haline getirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı, 2023 yılında 5,5 milyar dolar savunma ihracatı yaparak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını anlattı.

Erdoğan akıllı telefonlardan indirilen uygulamaların ise birçok başka ülke gibi Türkiye için de istihbarat zaafı yarattığına dikkat çekerek Türk şirketleri tarafından geliştirilen aplikasyonların teşvik edileceğini vurguladı.

Erdoğan’dan muhalefete eleştiri: “Kirli senaryolar, hain tuzaklar, alçakça oyunlar, 28 Şubatvari müsamereler”

MİT’in kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Valiler Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden muhalefeti eleştirdi.

Cumhurbaşkanı, “Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse hemen kirli senaryolar, hain tuzaklar, alçakça oyunlar devreye sokuluyor. Maalesef ülkemizde bu senaryolarda figüranlık yapmaya hevesli kesimler hiç eksik olmuyor. Son günlerde sık sık karşımıza çıkmaya başlayan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri de niyeti de hevesi de gayet iyi biliyoruz. Artık kimsenin itibar etmeyeceğine inandığımız bu bayat oyunların gayesi bizi asıl hedeflerimizden, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmaktır. Bugüne kadar başaramadılar, inşallah yine başaramayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabından yapılan ilk paylaşımda, MİT mensuplarının yüzleri görününce bu paylaşım silinerek yeni bir paylaşımda bulunuldu.

“Gavur gavurluğunu elbette yapacaktır; bize düşen görev milletimizi İslam ve Müslüman düşmanı tuzaklara karşı uyarmaktır”

Erdoğan, “28 Şubatvari müsamerelerden” kast ettiğinin 1 Ocak’ta İstanbul’da Gazze ile dayanışma mitingi sırasında açılan kelime-i tevhid bayrağına yönelik sosyal medyada yükselen tepkiler olduğu bir sonraki cümlesinden anlaşıldı.

Erdoğan, “Milli birlik ve bütünlüğümüzün düşmanı sosyal fay hatlarını bu defa yabancı ve İslam düşmanlığı üzerinden harekete geçirmeye çalışıyorlar. Sosyal medya gibi kontrolü küresel güçlerin elinde olan mecralarda dolaşıma sokulan yarısı yalan yarısı yanlış haberlerle, ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Öyle ki burada İsrail’in vahşetini, batı dünyasının bu vahşete verdiği desteği yüceltenlere, insanı insan yapan değerleri çiğneyip geçenlere dahi rastlayabiliyoruz. Eskilerin deyimiyle kış kışlığını, gavur gavurluğunu elbette yapacaktır. Bize düşen görev milletimizi İslam ve Müslüman düşmanı, Türk ve Türkiye düşmanı tuzaklara karşı uyanık tutmaktır” dedi

Erdoğan, 81 il valisini 31 Mart Seçimleri’ne giderken ülkeyi karıştırmak, kargaşa ve kaos çıkarmak isteyenlere karşı uyanık olmaya da çağırdı.

VOA tarafından geçilen “Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Casusluk operasyonları ile İsrail’e kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.