“Çanakkale’de bir eviniz olsun”

“Çanakkale’de bir eviniz olsun”

ABONE OL
00:07 - 23/01/2024 00:07
“Çanakkale’de bir eviniz olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bidri İnşaat, Mim İnşaat ve Troia Gayrimenkul TDU’da ‘Çanakkale de Gayrimenkul’ başlıklı ortaklaşa bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) ‘Çanakkale de Gayrimenkul’ başlıklı ortaklaşa bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Retroia, gayrimenkul ve inşaat sektörünün öncü isimleri Bidri İnşaat, Mim İnşaat ve Troia Gayrimenkul ‘ün ortak vizyonuyla TDU’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü.

TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın açılış ve selamlama konuşması ile başlayan tanıtımda, Bidri İnşaat’tan Erkan Aksak, Retroıa’dan Tuba Ezer Topuzoğlu, Ayten Topuzoğlu ve Gazi Tuğrul Ertuğrul birer sunum yaptılar.

Kaplan bu toplantının düzenlenmesinde katkıları olan Nesih Eroğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasına, “Çanakkale’den gelen arkadaşlarımıza da tekrar hoşgeldiniz demek istiyorum, bir süre önce Kurucu üyelerimizden Nesih arkadaşımız aracılığıyla bize projelerini tanıtmak istediklerini söylediler. Biz de Berlinlilere ve gayrimenkul almak isteyen üyelerimize katkısı olacağı umuduyla, ‘Burası sizin eviniz diyerek ‘onlara kapılarımızı açtık. “diyerek devam etti.

 

Daha sonra 1996 yılında 29 iş insanı ile kurulan TDU’nun kısa bir tarihçesini anlatan Kaplan, 3 kurucu üyenin şu anda salonda olduğunu ifade ederek, “Onlar aslında bizim büyüklerimiz, abilerimiz ve bizi her zaman destekleyerek ve yanımızda oldular, bu akşamki katılımları için onlara da teşekkür ederim. Ayrıca 30’a yakın kendi ürünü olan, bu arada Çanakkale ve Gelibolu çevresinde üretilen şarapları da pazarlayan dünyaca ünlü şarap uzmanımız ve degüstatör Ahmet Tosun arkadaşımıza da katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum. “dedi.

 

Çanakkale ile ilgili ilk sunumu konuklardan Gazi Tuğrul Ertuğrul yaptı. Ertuğrul, “Dünyanın her yerinden, her yerine satılabilen akıllı konutları oluşturmak için yola çıkmış bir güç birliğidir ‘RETROİA‘. Yani kendi konut üretebiliyor, hazır konutları pazarlayabiliyor, bir alt marka olarak yine ikinci el dediğimiz arazi ve emlaklarda çözüm üretebiliyor. Özellikle ve öncelikle Çanakkale’de, Çanakkale’den dünyanın her yerine, dünyanın her yerinden Çanakkale’ye taşımaya çalışan bir kuruluşuz. Yine Mim İnşaat ve Troia Gayrimenkul bir kuruluşu var. Tasos’ta da yazlık evler yapıyor. Bu bizim Avrupa’ya ilk yolculuğumuz, yaptığımız güzel işlerle Berlinlilere bir sunum yapmak istiyoruz. “şeklinde konuştu.

Bidri İnşaat’tan Erkan Aksak, Retroıa’dan Tuba Ezer Topuzoğlu ve Ayten Topuzoğlu’da bu gelişlerinin Almanya’ya bir ilk olduğunu belirterek, “Bizler buraya sizlere bir şeyler satmak için gelmedik. Ziyaretimiz sadece sizlere ürünlerimizi sunmaya ve tanıtmaya yönelikti. Ancak bu kadar misafirperver karşılanmayı doğrusu pek beklemiyorduk ve bu kadar çok soru almayı beklemiyorduk. Bu sebeple pek hazırlıklı değildik. Ancak bir dahaki gelişimizde daha hazırlıklı olacağız ve sorularınızın hepsini yanıtlayacağız “şeklinde konuştular.

Konukların bazı sorularının da yanıtlandığı toplantıda, Çanakkale’nin nadide bağlarından damıtılan şarapları ile bezenmiş bir akşam yemeği öncesi tanınmış Şarap Uzmanı ve Türkiye’nin tanınmış Degüstatörlerinden Ahmet Tosun, kendi yarattığı markası ‘Tosun Şarapları’ ile ulusal Türk şaraplarının tanıtımını yaptı. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.