‘Çanakkale Turizminin Lokomotif, Kültür Turizmidir’

‘Çanakkale Turizminin Lokomotif, Kültür Turizmidir’

ABONE OL
10:28 - 12/02/2024 10:28
‘Çanakkale Turizminin Lokomotif, Kültür Turizmidir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çanakkale’de yer alan Troia Tusan Hotel ve Grand Anzac Hotelleri Sahibi Armağan Aydeğer, Çanakkale turizminin lokomotifini kültür turizminin oluşturduğunu söyledi.

Armağan Aydeğer, turizm yazarı Halil Öncü’ye açıklamalarda bulundu. Sürdürülebilir turizm anlayışının en önemli yapı taşlarından bir tanesini Kültür turizminin oluşturduğuna dikkat çeken Armağan Aydeğer, geceleme harcaması ve katma değeri en yüksek turistin, nitelikli kültür turistinden geçtiğini ifade etti. Aydeğer konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Troya, dünyanın en fazla bilinen ikinci markası olarak ifade ediliyor!

“Çanakkale turizminin lokomotifi şüphesiz kültür turizmidir. Çanakkale turizmi, aslına bakarsanız, başlangıç itibariyle Troya, Şehitler Abidesi ve Assos’un aksları ile birlikte yükselmiştir. Daha sonra diğer turizm çeşitleri ile tüm dünyada daha bilinir hale gelmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Dünya Turizm Örgütü’nün ortak söylediği en önemli konuların başında sürdürülebilir turizm gelmektedir. Sürdürülebilir turizmin en önemli yapı taşlarından bir tanesi de Kültür turizmidir. Çanakkale sahip olduğu antik değerler, kültürel değerler, somut olmayan kültürel miraslarımız ile dünyaya çok önemli bir hazineyi sunmaktadır. Aynı zamanda yakın tarih ile ilgili çok sayıda ki; başta Tarihi Gelibolu Yarımadamız bunun çok önemli bir açık hava müzesidir ve ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyadan misafirleri ağırlamaktadır. Troya bilindiği üzere, geçmişte burada kazı başkanlığı yapan Korfmann tarafından dünyanın en fazla bilinen ikinci markası olarak ifade edilmektedir. Bu çerçevede dünyanın yedi kıtasında büyük bir bilinilirliliğe sahiptir. Dünyanın her noktasında bölgemize özellikle Troya’ya ve daha geniş perspektifte baktığımızda da Troias Bölgesi; bunun içinde Assos, Alexsandria Troias, Apollon gibi birçok farklı antik değerin yer aldığı bir coğrafyadan bahsetmekteyiz. Kimi kaynaklar burada, üç bine yakın, kimisi yer yüzünden çıkarılmış,kimisi çıkarılmamış olan çok sayıda antik yerleşim yerinden bahsediyoruz.”

Geceleme harcaması ve katma değeri en yüksek turistin, nitelikli kültür turistinden geçtiğini söyleyebilirim

“Bu çerçevede baktığımızda hem geceleme harcaması ve katma değeri en yüksek turistin, aslına bakarsanız nitelikli kültür turistinden geçtiğini hep birlikte çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Burada artık dünya kaynakları sınırlı. Ülkemizin de kaynakları sınırlı. Bu çerçevede kaynaklarımızı çok fazla tüketen değil, aynı zamanda bu tüketimin gerçekleştirirken değer katan ve değer veren bir turist kalitesine ihtiyacımız var. Bu noktada artık sayısal çoğunluklar tarafından değil, daha çok nitelikli çoğunluğun artmasından bahsetmemiz, bu arada sürdürülebilir bir turizm değeri olmamız açısından çok çok önemli. Kültür turizmi, hem bölgemiz Çanakkale açısından, hem de ülkemiz açısından çok kıymetli bir değer oluşturuyor.” (Hallil Öncü)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=j_GmxPj56R8

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.