Büyükelçi Şen ve Başkonsolos Şanlı Mina Engelliler Derneği’ni ziyaret ettiler

Büyükelçi Şen ve Başkonsolos Şanlı Mina Engelliler Derneği’ni ziyaret ettiler

ABONE OL
13:09 - 14/01/2024 13:09
Büyükelçi Şen ve Başkonsolos Şanlı Mina Engelliler Derneği’ni ziyaret ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ve Berlin Büyükelçiliği’nden Batur Bıçaker (Baş Katip) Mina Engelliler Derneği’ni (Mina-Leben in Vielfalt e.V.) ziyaret ettiler. Mina derneği görevlileri başta Yıldız Yorulmaz Akgün olmak üzere konuklarını kapıda karşıladılar.

Büyükelçi Başar Şen, ziyarette Mina Derneği yöneticilerinin, çocuklar, engelliler ve ailelerinin yeni yılını kutlarken, “2024 yılının ilk ziyaretini sizlere gerçekleştiriyoruz, sanıyorum 7-8 yıl olmuştur daha öncede sizlerle birkaç kez bir araya geldik, hazırladığınız tiyatro oyunlarınızı izledim. Ben buraya büyükelçi olarak geleli 2,5 yıl oldu, arkadaşlarımdan rica ettim gidelim bir görelim diye. Yılbaşı günlerinde biz de biraz daha zaman bulabiliyoruz. Biraz sohbet etmek için geldik, gelirken yanımızda sizler için hediyeler getirdik.Onları da sizlerle, gençlerimiz ve çocuklarımızla paylaşabiliriz diye düşündük.

Sizin her zaman çok güzel faaliyetleriniz oluyordu, umarım çalışmalarınız güzel gidiyordur. Umarım çalışmalarınıza bizimde elimizden geldiğince katkılarımız olur inşallah, davet ederseniz, gelmek, görmek ve sizlerle beraber olmak isterim bende faaliyetleriniz oldukça. Bugünü yeniden bir başlangıç olarak görmek isterim. Mina ailesinin yeni yılınızı kutlarım.” dedi.

Büyükelçi Şen’den sonra söz alan Yorulmaz-Akgün ise, “Öncelikle hoşgeldiniz” diyerek başladığı selamlamasına, ziyaret için teşekkür ederek devam etti ve “Çayımız var, kahvemiz var. Güzel sohbetli bir zaman geçiririz çocuklarımızla.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Büyükelçi Şen ve Başkonsolos Şanlı, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladılar. Günün en önemli sorusu Yorulmaz’dan geldi ve Almanya’da yaşayan engelli bireylerin, ‘Engelli Kartları’nın (Schwerbehindertenausweis) Türkiye tarafından tanınması konusunda yapılacak işlemler (APOSTİL) üzerine oldu. Konu ile ilgili soruları ve engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına Türkiye’de sağlanan imkanlar hakkındaki soruları Büyükelçi Başar Şen ve Başkonsolos Okan Şanlı yanıtladılar.

Daha sonra Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Başkonsolos İlker Okan Şanlı ve büyükelçilik görevlisi Çiğdem Gündüzoğlu, engelli bireylere ve çocuklar yeni yıl hediyelerini dağıttılar. Kaynak; Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.