Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Şampiyon kadınları kabul etti

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Şampiyon kadınları kabul etti

ABONE OL
00:26 - 16/06/2022 00:26
Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Şampiyon kadınları kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Berlin Şampiyonu Türkiyemspor Kadın Futbol Takımı’nı büyükelçilikte ağırladı.

T. C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Berlin Eyalet Kupası finalinde Viktoria Berlin’i 2-0 yenerek bu kupayı tarihinde ilk kez kazanan Türkiyemspor Kadın Futbol Takımı’nı büyükelçilikte ağırladı.

Final karşılaşmasını baştan sona izleyen ve alkışlayan Büyükelçi Başar Şen, şampiyon takım için özel olarak hazırlattığı pastayı şampiyon takımın oyuncuları, teknik heyeti, hocası ve kulüp başkanı Durmuş Ali Matur’la birlikte kesti.

Türkiyemspor Kadınlar Futbol Takımı oyuncuları, Büyükelçi Şen’e şampiyon olan takımın imzalı bir fotoğrafını hediye ederken, Büyükelçi Şen, Berlin SES Dergisi ekibinden Ozan Tokay’ın çektiği (kupayı kazanan) takım resminin bir kopyasının altına şunları yazarak, “Berlin Eyalet Kupası’nı kazanarak, hepimizi sevindiren ve gururlandıran Türkiyemspor Kadın Futbol Takımı’na en iyi dileklerimle. A. Başar Şen, T.C. BERLİN BÜYÜKELÇİSİ” tüm ekibe bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diledi.

Pasta kesiminden sonra genç futbolcularla ve teknik heyetle tek tek sohbet eden Büyükelçi Ahmet Başar Şen’e, Türkiyemspor’un final maçı ve şampiyonlukları ile ilgili  neler söylemek istediğini soruldu.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen şöyle konuştu:

“Berlin Eyaletinde Futbol Federasyonu Kadınlar Kupası’nı bu sene Türkiyemspor’un Kadınlar Futbol Takımı kazandı. Final maçını ben de keyifle ve zevkle izledim, maçı Viktorıia Berlin’e karşı

2-0 kazandılar ve bizi çok mutlu ettiler bu başarılarıyla. Özellikle iki bakımdan, birincisi Türkiyemspor, Berlin’de yaşayan Türkler tarafından 70’li yıllarda kurulmuş bir takım, birçok spor alanında faaliyet gösteriyor, futbol bunlardan temel olanı ama basketbol takımları da var.

Yakında boks alanında da faaliyetlerine başlayacak, dolayısıyla hem bizim gençlerimizin hem de bu isim altında Berlinli tüm gençlerin spor yapabilecekleri bir kulüp.

Bu kulübün kadın futbol takımının böyle bir başarı göstermesi bizim için özel oldu; tabii ki bu takımın tamamı Türk oyunculardan oluşmuyor ama Türklerin de içinde bulunduğu, birbirlerine entegre olmuş ve uyum sağlamış takım ruhunu taşıyan birçok ülkeden, Türkiye’den, Türk, Alman, Macar, Arap ve çok sayıda etnik guruptan gelen, 8 ülkeden gençlerin, genç insanların oluşturduğu bir futbol takımı, bu takımın böyle birlikte, çok kültürlülüğü yaşayarak, farklı farklı dillerden, farklı farklı ülkelerden olmalarına rağmen takım ruhunu oluşturup hep birlikte böyle bir kupayı kazanmış olmaları bizim için gurur verici oldu, özellikle isminde Türkiye olduğu için de biz çok mutlu olduk. Takımın bu isimle birlikte yaşamasını, daha başarılı olmasını, daha ileriye gitmesini, gelecekte Almanya Kupası’nı da kazanmasını da evlerine getirmelerini diledim ben onlara bugün. Hakikaten hepimize diliyorum bunu. Türkiyemspor Kulübü’nü, başta başkanları, teknik heyeti ve futbolcuları olmak üzere bu başarıya emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum”.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.