Burdur Yeşilova’da Belediye Başkanına Silahlı Saldırı

Burdur Yeşilova’da Belediye Başkanına Silahlı Saldırı

ABONE OL
11:50 - 20/04/2020 11:50
Burdur Yeşilova’da Belediye Başkanına Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçtiğimiz günlerde Salda Gölü kumsalına yapılan tahribatı kamuoyuyla paylaşan Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel evinde silahlı saldırıya uğradı. Şenel ve eşi Fatma Şenel yaralandı.

Yeşilova Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şenel’in ameliyattan çıktığı, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Valilikse iki kişinin gözaltına alındığını, güvenlik güçlerinin kapsamlı çalışma başlattığını duyurdu. Valilik, Şenel’in eşinin sağlık durumunun da iyi olduğunu açıkladı.

“Saldırganlar polis olduklarını söyleyip kapıyı açtırmış”

VOA Türkçe’ye konuşan Yeşilova Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Betül Öztanrıkulu saldırıyla ilgili, “Sabaha karşı 4 buçuk sularında evine gelmişler. Polis olduklarını söyleyip kapıyı açtırmışlar. Eşi açmış kapıyı. 5 el ateş etmişler, üçü başkanımıza denk gelmiş ayağına ve dizine. Dizinde sanırım kırık varmış. Eşine gelen kurşun sıyırmış, eşinin sağlığı iyi. Başkanımızın da ameliyattan sonra iyi olduğunu öğrendik. Doktorları 20-25 gün içinde iyileşebileceğini söylemiş” ifadelerini kullandı.

Mümtaz Şenel son olarak, Salda Gölü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi’yle ilgili çalışmalar sırasında gölün kumsalında yapılan tahribatın fotoğraflarını paylaştığı için gündeme gelmişti. “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen gölün kumsalına iş makinesi ve kamyonlarla girilmiş, kumsalın doğal yapısı zarar görmüştü.

Tepkiler üzerine makineler kumsaldan çıkarılmış, TOKİ soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise alana kamera sistemlerinin takılacağını söylemişti.

Şenel dün akşam telefonla Tele 1 televizyonunun yayınına katılmış, kamyonlarla taşınan kumları geri getireceklerini söylemişti.

Saldırıyla ilgili iki senaryo

VOA Türkçe’ye konuşan, isminin açıklanmasını istemeyen yerel bir kaynak saldırıyla ilgili iki senaryo olabileceğini söyledi. Bunlardan ilki Şenel’in Salda Gölü’yle ilgili mücadelesi. İkincisiyse fuhuş yapıldığı gerekçesiyle bir süre önce kapatılan, aslen belediyeye ait olan ancak işletmesini başkalarının üstlendiği bir otel. VOA Türkçe’ye konuşan yerel kaynak, Şenel’in korkutma amacıyla vurulmuş olabileceğini söyledi.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.