Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı

Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı

ABONE OL
15:57 - 31/03/2024 15:57
Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen açık seyahat bölgesine kısmen katılmasıyla birlikte Sofya ve Bükreş’teki havaalanları, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çoğuna giden ya da bu ülkelerden gelenler için pasaport kontrol noktalarını kaldırdı.

Avusturya, Romanya ve Bulgaristan’ın yasadışı göçü önlemek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyleyerek kara geçişleri dahil tam üyeliğe karşı çıkmıştı. Ancak iki ülke, geçen yılın sonlarında Avrupa’nın hava ve deniz yoluyla serbest seyahat bölgesine katılma konusunda anlaşmaya varmıştı.

Berlin’den Sofya havaalanına gelen Mincho Yurukov, “Elbette bu Bulgaristan için çok güzel bir haber ve Bulgarlar olarak bizim işimizi kolaylaştırıyor” diyor. Yurukov “Ayrıca kendimizi Avrupalı gibi hissediyoruz, bu çok önemli bir şey; uçuş çok daha güzel, kontrol yok” diye ekliyor.

Gazetecilere, ülkesinin yıl sonuna kadar Schengen Bölgesi’ne tam üye olması gerektiğini söyleyen Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, karayolu ve demiryolu ile seyahat edenler ve mal geçişi için sınır kontrol noktalarının kaldırılacağını belirtti.

Romanya Başbakanı da ülkenin kara sınırlarıyla ilgili müzakereleri bu yıl bitirmeyi beklediğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de yaptığı açıklamada, “İç uçuşlarda ve deniz seyahatlerinde sınır kontrollerinin kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu her iki ülke için de büyük bir başarıdır. Birlikte, tüm vatandaşlarımız için daha güçlü, daha birleşik bir Avrupa inşa ediyoruz” dedi.

Bulgaristan ve Romanya, göçmen akınına karşı Avusturya, Yunanistan ve Slovakya ile birlikte bölgesel bir polis girişimine katıldı.

Avrupa Birliği’nin sınır koruma dairesi Frontex, geçen ay yaptığı açıklamada, Türkiye’den AB’ye geçenleri durdurmaya yardımcı olmak için Bulgaristan’daki memur sayısını üç katına çıkaracağını bildirmişti.

VOA tarafından geçilen Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bulgaristan ve Romanya, Schengen Açık Seyahat Bölgesi’ne kısmen katıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.