DOLAR

32,3449

-0.05%
EURO

34,8601

0.17%
ALTIN(gr)

2.382,05

-0,60%
BİST 100

10252.32

-0,60%
Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi

Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi

ABONE OL
00:48 - 22/04/2024 00:48
Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bulgaristan’da gümrük yetkilileri, Türkiye ruhsatlı bir kamyonda bulunan 403 kilogram eroini ele geçirdiklerini açıkladı. Yetkilierin açıklamasına göre kamyon, İran’dan Batı Avrupa’ya gidiyordu.

Yetkililerin ele geçirdiği eroin, 618 paket halinde, kamyonun içindeki 156 yatağın içine gizlenmiş olarak bulundu. Yataklar, sınırdan geçerken resmi kayıtlarda beyan edilmişti.

Yetkililere göre, yakalanan uyuşturucunun değeri 8,5 milyon euro.

Hasköy bölge savcısı Ivan Stoyanov Cumartesi günü yaptığı açıklamada, kamyona Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo sınır kapısında el konulduğunu belirtti.

Yetkililerin ele geçirdiği eroin, 618 paket halinde, kamyonun içindeki 156 yatağın içine gizlenmiş olarak bulundu. Yataklar, sınırdan geçerken resmi kayıtlarda beyan edilmişti

Stoyanov, uyuşturucunun İran’dan geldiğinin tahmin edildiğini ve Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinden bazılarına dağıtılmak üzere gönderildiğini söyledi.

Türkiye vatandaşı 63 yaşındaki kamyon şoförü H.H. gözaltına alındı. Şoför, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasından suçlu bulunması halinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Ortadoğu’dan Batı Avrupa’ya uzanan uyuşturucu güzergahı üzerinde bulunan Bulgaristan, son yıllarda uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için önemli adımlar attı.

VOA tarafından geçilen Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bulgar yetkililer Türkiye ruhsatlı bir kamyonda 8,5 milyon euro değerinde eroin ele geçirdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.