Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu

Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu

ABONE OL
13:05 - 28/11/2020 13:05
Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merkezi Schramberg’de bulunan ve çok uzun yıllar Bühler Reisebüro zinciri olarak faaliyet gösteren seyahat acentesi iflas başvurusunda bulundu.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde 220 kişinin çalıştığı 30’dan fazla şubeye sahip olan Bühler, korona salgını nedeniyle birçok seyahat acentesinin geçim kaynaklarını kaybettiğini bildirdi.

Görevli iflas hukuku bürosundan Ingo Schorlemmer, iflas davasının başlatıldığını basına teyit etti.

Satışlarda yüzde 90 düşüş yaşandı

Hukuk firması Schultze & Braun tarafından yapılan ayrıntılı basın açıklamasında, seyahat uyarılarının, huzursuz tatilcilerin ve iş seyahatlerinin kesilmesinin yüzde 90’ın üzerinde satış kaybına yol açtığı bildirildi.

İş devam ediyor

Önceden rezerve edilmiş seyahatler, ilgili tur operatörü tarafından gerçekleştirilecek ve pandemi koşulları (örneğin seyahat uyarıları) izin verirse değiştirilmeden gerçekleştirilecektir.

Satış olmadan yardımların faydası olmadı

Zorlu maliyet tasarrufu önlemlerine ve çalışanların için kısa süreli çalışmalara rağmen, satış olmadan dokuz aydan sonra ekonomik olarak faaliyetlere devam edilemeyeceği bildirildi.

Genel müdürler Peter ve Markus Finke: “Geçici yardımlar, kira BT ve iletişim maliyetleri gibi sabit maliyetlerin büyük bir bölümünü küçük şirketlerin giderlerini karşılayabilse de, maalesef bu yardımlar bizim büyüklükteki şirketler için uzun vadede yeterli değil” diye açıklama yaptılar.

Operasyon devam edecek

İflas ön yöneticisi Dr. Dirk Pehl şirkette ilk izlenimlerinden sonra, önümüzdeki haftalarda şirketin ekonomik durumunu analiz etmeye ve yeniden yapılandırma seçeneklerini incelemeye devam edecek.

Pehl: “İlk önceliğimiz iş operasyonlarının sorunsuz devam etmesini sağlamak ve şirketi nasıl koruyabileceğimizi tespit etmemiz olacak” dedi. (Tourexpi)

Resim: Bühler

TOUREXPI tarafından geçilen 30’dan fazla şubeye sahip Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 30’dan fazla şubeye sahip Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 30’dan fazla şubeye sahip Bühler seyahat acentası zincirinden iflas başvurusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.