BUGÜN GÜNLERDEN 12 EYLÜL!

BUGÜN GÜNLERDEN 12 EYLÜL!

ABONE OL
11:08 - 12/09/2020 11:08
BUGÜN GÜNLERDEN 12 EYLÜL!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alpay’ın şarkısı, “Eylül’de gel” 12 Eylül darbesi, Öğrencilik yıllarım, Sınıf arkadaşlarım, duvarlarda silinmiş duvar yazıları, kaybettiğim sevdiklerim, kayıplarım, derin bir hüzün kaplar beni eylül ayı geldiğinde.  Tüm bu karmakarışık duyguları bir arada yaşarım eylül ayında.

 EYLÜL AYI, HÜZÜN AYI!

Eylül ayını hiç sevmem. Bana geçmişin olumsuz derin izlerini anımsatır. Eylül ayı gurbetle ilk yüzleştiğim aydır. Evden kopuşumun gerçekleştiği ilk aydır.

Eylül acı, sıkıntılarımı ve ayrılıkları yaşadığım aydır. Eylül ayı gözyaşlarımla sulanmış bir aydır Bir de bana darbe izlerini, Rap! Rap pa da Rap! askeri darbe esnasında askerlerin postallarının çıkardığı sesleri. Cem Karaca’nın, “Raptiye Rap Rap” isimli şarkısında söylediği gibi. Rap rap asker postallarının seslerini ve idamları anımsatır. Gencecik insanların cezaevlerine dolduruluşlarını hatırlatır bana.

12 Eylül ruhumun derinliklerinde acı bir izdir. Yine aylardan Eylül ve Eylül’ün 12’si. Ve ben içimde tarif edilmez bir sıkıntıyla yüz yüzeyim. Dedim ya, Eylül ayını hiç sevmem!

SAĞIR SESSİZLİK

Geceye sağır bir sessizlik hakim,

 yüreğimde tarif edilmez bir sıkıntı.

Çocukluğumun pusulu resimleri geliyor gözümün önūne,

 Bir yerlerde ise kuşların kanat çırpınışları...”

Ali Akdemir

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.