*** ”Bu şekilde davranmak centilmence değil”

*** ”Bu şekilde davranmak centilmence değil”

ABONE OL
16:17 - 07/05/2009 16:17
*** ”Bu şekilde davranmak centilmence değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Bu şekilde davranmak centilmence değil”

Almanya’da Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) istifa ederek Yeşiller Partisine katılan Berlin eyalet Meclisi üyesi Canan Bayram’ın, partiyi ve Friedrichsghain-Kreuzberg ilçesinde SPD’ye oy veren seçmenleri yarı yolda bıraktığını söyledi

Wowereit, Bild gazetesinin konuyla ilgili sorusuna karşılık, "Bu şekilde davranmak centilmence değil ve sadakate aykırıdır. Partiyi ve Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinde SPD’ye oy veren seçmenleri yarı yolda bıraktı. Bunda mutlu olunacak bir şey yok. Bu bir darbedir" dedi.

Berlin eyaletinde hükümette olan SPD ile Sol Parti koalisyonunun 2011 yılına kadar mecliste çoğunluğu bulacağına inandığını ifade eden Wowereit, bir veya iki oy daha fazla olmasının büyük bir fark taşımadığını ifade etti.

Wowereit, erken seçim yapılmasına da karşı çıkarak bunun için bir neden olmadığını söyledi.

Bayram’ın partisinden istifasından sonra koalisyonu oluşturan SPD ve Sol Parti’nin, 149 sandalyeli mecliste toplam üye sayısı 75’e düştü.

Sol Parti Berlin eyalet Meclisi üyesi Carl Wechselberg’in de partisinden istifa edeceği ifade ediliyor. Wechselberg’in istifa etmesi durumunda Berlin’deki hükümet mecliste çoğunluğu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Berlin’deki "kırmızı-kızıl" hükümetin taraftarı olduğunu, ancak eleştirilerini kendi partisine yönelttiğini ifade eden Wechselberg, Bayram’ın istifasının hareket etme alanını daralttığını, partisinden istifa edip etmeyeceğine dair düşünce sürecini gelecek günlerde sonlandıracağını ifade etti.


ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.