Bu konseri kaçırmayın!

Bu konseri kaçırmayın!

ABONE OL
23:59 - 19/04/2022 23:59
Bu konseri kaçırmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Cemaati TGB Türk Sanat Müziği Korosu’ndan Solistler Geçidi Konseri 6 Mayıs 2022 günü gerçekleşecek. Berlinli müzikseverler dolu dolu bir repertuvarın eşliğinde muhteşem bir konsere tanık olacaklar.

Berlin Türk Cemaati bünyesinde faaliyet gösteren TGB Türk Sanat Müziği Korosu, 6 Mayıs Cuma akşamı “Gemeinschaftshaus Gropiusstadt, Bat-Yam-Platz 1, 12353 Berlin” adresinde Berlinli müzikseverlere birbirinden güzel eserlerle muhteşem bir konser akşamı yaşatacaklar.

Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu kanun sanatçısı Hüseyin Demirliler geliyor

Konserin birinci bölümünün Kürdilihicazkar Makamı’nda şarkılara ayrıldığını söyleyen TGB Türk Sanat Müziği Korosu’nun sanat yönetmeni ve müzik direktörü kanuni Alaettin Demirliler, “Bıraktığımız yerden devam ediyoruz, müziksever dinleyicilerimiz gibi bizde müziği ve konserleri çok özledik. Bu yıl neredeyse 3 yıl olacak pandemi nedeniyle konser veremiyorduk ama 6 Mayıs’ta Berlinli sanatseverlerin karşısında muhteşem eserlerle sahnede olacağız. Yaklaşık 2 yıldır zaman zaman koşullar gereği birlikte olamasak bile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni solistlerle, koromuzun emektar solistleri hep birlikte konsere hazırlanıyoruz. Konserin ikinci bölümüne Hicaz Makamı ile başlayacağız, ardından Muhayyerkürdi eserler var repertuvarımızda, üç makamlı, 2 bölümden oluşan muhteşem bir konser bekliyor Berlinli müzikseverleri. Bir sürprizimiz var yine. 3 yıl önce olduğu gibi Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu kanun sanatçısı oğlum Hüseyin Demirliler bu konserde de bizlerle olacak. “diyor ve sizleri konsere bekliyor.

3 Makamdan muhteşem solo eserler

Konser repertuvar sıralamasını henüz yapmadıklarını, bazı solist ya da solo eserlerin tam yerine oturmadığını, son anda bazı eserlerin değişebileceğini, yeni ve birbirinden güzel eserleri repertuvara alabileceğini belirten koro şefi Demirliler, “Kürdilicizkar Makamından ‘Sorma Bana Nafile ‘ ve ‘Çiçek Nedir Görmeden; Hicaz Makamından ‘Aşkla Başım Hoş Değil‘, ‘O Gözlere Bakmaya Doyamam ve ‘Üzüldüğün Şeye Bak‘ile Muhayyerkürdi Makamından, ‘Görmez Olsun‘ ve ‘Adını Anmayacağım‘ gibi eserler olmazsa olmazlarımız arasında ama her konserde olduğu gibi yine bu konserde de Fatma Akarsu ve Mehmet Baş düetimiz var, gelin bu eserleri hep birlikte söyleyelim ve alkışlayalım. “ diyor.

Fatma Akarsu: 6 Mayıs’ta tüm Berlinlileri konsere bekliyoruz

Provalarını birkaç defa izlediğimiz koronun başkanı Fatma Akarsu ise, “Yaklaşık 20 yıldır siz Berlinli müzikseverlere Türk müziğinin en güzel eserlerini sunmak için uğraşı verdik. Bu konserde de her zamanki gibi yine en güzel eserlerle karşınızda olacağız. Allah nasip ederse & Mayıs’ta konserimiz var; muhteşem sololarımız ve düet eserlerimiz var. Tüm Berlinlileri konserimize bekliyoruz “şeklinde konuştu.

Konser Adresi

Konser “Gemeinschaftshaus Gropiusstadt, Bat-Yam-Platz 1, 12353 Berlin” adresinde.

Salona ulaşım ise: Ubahn U7 Lipschitzallee ve 373 numaralı otobüsle.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/ Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.