BU KADAR “BOKA” KANAL İSTANBUL AZ GELİR!

ABONE OL
00:12 - 12/06/2021 00:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Borç almazsak ekonominin ayakta kalamayacağı şu günlerde kanal İstanbul projesini lüzumsuz görenlerdenim. Buradan geçecek gemilerden alacağımız ücret, kanal açmak için alacağımız borcun faizini ödeyemez. Daha açık nasıl anlatılır bilemiyorum.

Fakat yine eski sözler haklı çıktı.

“Çok okuyan mı bilir çok gezen mi “derlerdi ya …

Bu durumda çok okuyan olarak ben haksız çıktım. Birkaç üniversite diplomam olduğunu araya sıkıştıralım.

Şimdi Kanal İstanbul projesini savunanlardan özür dilemek istiyorum.

Ben Memleketin bu kadar boka battığını tahmin etseydim, her şehre bir kanal projesini bile savunurdum.

Gerçi sizin “Kanal İstanbul ” belki turistik amaçla düşünülse de benim ” kanal İstanbul” tamamen temizlik amaçlı olacak!

Hatta bir yazımın başlığını hatırlatayım isteyen bulup okusun;

BU KADAR “BOKU” SU GÖTÜRMEZ

Madem 2017 senesinde bu başlığı atıp yazıyı yazıyorsun, Kanal İstanbul da şart olmuş!

Reis Sedat Peker anlatıyor, izliyoruz Memleketçe. Yıllarca mafya diye tanıdık, şimdi “doğruları” bekliyoruz kendisinden. Anlattığının yarısı doğru ise, Kanal İstanbul şart.

Hepsi doğru ise “Kanal Ankara” çok geciktirilmeden yapılmalı. Karadeniz’i Akdeniz’e direk bağlayıp Marmara denizini de kurtarabiliriz.

Elinizi her attığınız yerden bir “koku” çıkıyor. AKP döneminde siyasete yakın olup ta zengin olanların çoğu parayı nasıl kazandığını ispat edemez.

On ayrı yerden maaş alanlardan filan bahsediliyor fakat ben bunlara hiç inanmıyorum. Bu Memlekette on yerden haksız olarak para alacak kadar şerefsizler var ise, bunlara on yerden maaş verende çok şerefli sayılmaz.

Gerçi hangi birine kanal döşeyeceksin ve bu kadar malzemeyi nereye dökeceksin oda bir sorun. Bir ülkede senelerce üniversite sınavları başta olmak üzere sorular çalınıp yandaşlara kadro oluşturmak için verilmişse bu kadar kokuşmuşluğa tabi ki “kanal “şart olur. Ben görmedim diyen bir yönetim mahkemeye çıkartılmamışsa, bağımsız adalet sorgulanmalıdır. Tarafsız bir yargı sisteminin olmadığı bir ülkede ekonomik yatırımlarını alır gider “dış güçler “.

Ülke döviz bulabilmek için uyuşturucu kaçıranlara bile muhtaç kalabilir bu gidişle!

Kanal medya, Kanal siyaset, kanal yandaş ta yapılmalı çok geç kalmadan.

Kimse kimseyi kandırmasın. Yalana destek verip hırsızlığı örten bir cemaatin yolundan gitmeyin. Siyasete destek veren cemaatlerden uzak durun. Dini duyguları sömüren siyasetçilere hiç inanmayın. Ya da takılın kafanıza göre, kimse kimseyi eleştirmesin. Çok çalan hak yiyen bir nesil oluşturalım. Zaten doğruları mafya lideri anlatır mı diye sabahın köründe kalkıyoruz bu günlerde.

Yeni bir araştırma yapılsa, en güvenilir kurumlar sorulsa vatandaşa. Birde Reis Sedat Peker sorulsa …

Acaba “mafyalık” kaçıncı sırada çıkacaktır, merak ediyorum!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)